Beskyldes for prisfiksing

Manchester United kan bli straffet med over 150 millioner kroner i bot.

Det engelske konkurransetilsynet (The Office of Fair Trading - OFT) beskylder Det engelske fotballforbundet (FA), Manchester United og ni forhandlere for å ha fikset priser på Umbro-utstyr.

OFT mener selskapene har brutt britisk konkurranselov og har nå skrevet et brev der de begrunner sin beskyldning om at prisene på idrettsutstyret er fikset. Det er i hovedsak supporterne som har blitt eventuelle ofre for prisfiksinga med for eksempel klubbdraktene.

Selskapene har nå muligheten til å forklare seg - både skriftlig og muntlig - før OFT feller sin dom.

En talsmann for Manchester United nekter å kommentere saken, og sier det ikke passer seg så lenge han ikke har sett brevet.

Etterforskningen har foregått siden juni i fjor og startet som følge av mistanker om at prisene ble holdt kunstig høye.

Selskapene som er involvert risikerer en saftig bot. I verste fall kan Manchester United få en bot som tilsvarer 10 prosent av den totale omsetningen, melder nettstedet Ananova. For verdens rikeste fotballklubb vil det bety over 150 millioner kroner i bot. I 2001 omsatte United for svimlende 1,5 milliarder kroner, ifølge regnskapsfirmaet Deloitte & Touche.

En endelig avgjørelse fra det engelske konkurransetilsynet er ventet til høsten.

Men da har vel Alex Ferguson allerede svidd av de millionene han trenger for å gjøre Manchester United til et mesterlag igjen.

(Dagbladet.no)