Beskyldes for Ronaldo-favorisering

Også Celtic er sure på Øvrebø.

(Dagbladet.no): Alex Ferguson uttrykte frustrasjon over dommer Tom Henning Øvrebø etter kampen mot Celtic onsdag kveld, uten at det er spesielt enkelt å forstå hvorfor.

- Jeg så det referert på nettet, men det er jo ikke sikkert det var så alvorlig som det så ut i norske aviser. Det var en fin stemning etter kampen, og vi opplevde ikke noe tull fra verken spillere eller ledere fra noen av lagene, sier Øvrebø til Dagbladet.no.

Men i dag er det Celtics tur til å være forulempet. Og det er egentlig mer forståelig at Celtics Scott Brown reagerer i den skotske avisa Daily Record i dag.

Så ikke situasjonen

Brown ble nemlig sparket i beinet av en frustrert Cristiano Ronaldo etter en duell ute ved sidelinja. En hevnaksjon verken Øvrebø eller assistenten hans fikk med seg. I så fall skulle Ronaldo hatt kort - minst gult.

- Kanskje det var fordi det var Champions League. Kanskje det var fordi det var Manchester United. Eller kanskje bare fordi det er Ronaldo vi snakker om, men jeg tror ikke det er mange situasjoner i fotball hvor en dommer ville la noen slippe unna med noe slikt, sier Brown.

Men Øvrebø sier at verken han eller noen i teamet hans så noen slik hevnaksjon fra Ronaldo.

- Jeg har ikke sett situasjonen på tv, og Uefa ønsker ikke at vi skal kommentere enkeltepisoder, så jeg kunne uansett ikke sagt noe om det. Vi fikk ikke med oss noe slikt under kampen, men har registrert at det er omtalt i media, sier Øvrebø.

- KAN IKKE HA EGNE REGLER: Scott Brown, som takler Ronaldo på bildet til venstre, mener portugiseren slapp billig unna da han sparket Brown i frustrasjon. Tom Henning Øvrebø fikk ikke med seg situasjonen. Foto: Jon Super, AP/Scanpix og Nigel French, PA/Empics/Scanpix
- KAN IKKE HA EGNE REGLER: Scott Brown, som takler Ronaldo på bildet til venstre, mener portugiseren slapp billig unna da han sparket Brown i frustrasjon. Tom Henning Øvrebø fikk ikke med seg situasjonen. Foto: Jon Super, AP/Scanpix og Nigel French, PA/Empics/Scanpix Vis mer

- Jeg ville vært i trøbbel

Brown anklager imidlertid de norske dommerne for å se gjennom fingrene med sparket fra den dribleglade portugiseren til United.

- Han sparket meg i leggen eller skinnleggen, jeg er ikke sikker. Jeg ble så satt ut av at han reagerte slik, fordi jeg viste om det hadde vært meg ville jeg vært i seriøse vansker, sier Brown.

Brown mener at selv om Øvrebø ikke så situasjonen, burde assistentdommeren som sto like ved fått det med seg. Og da mener han Ronaldo skulle vært straffet.

- Jeg synes bare ikke det skal være én regel for resten av oss og en annen for Cristiano Ronaldo, sier han.

Det er Øvrebø selvsagt fullstendig enig med ham i.

- Reglene er de samme uansett hva du heter, det har Celtic-spilleren helt rett i, sier den norske toppdommeren.

- Spark er rødt kort

Beskyldes for Ronaldo-favorisering

Og selv om Øvrebø ikke får lov til å snakke om enkeltsituasjoner, kan han på generelt grunnlag forklare hvordan han vurderer situasjoner der en spiller sparker en annen etter en duell.

- Hvis man som dommer mener at det er spark, er det i utgangspunktet rødt kort for voldsom opptreden. Er det en sen takling, hekting eller skubbing kan det vurderes som usportslig og dermed gult kort, sier Øvrebø.

Med andre ord bør nok Ronaldo være glad for at den norske dommertrioen gikk glipp av hans lille utbrudd av frustrasjon.

- DOMMER, \'A! Cristiano Ronaldo og Dimitar Berbatov appellerer til henholdsvis Øvrebø og assistenten hans uten hell.