Beskyldt for å ha kjørt i hjel geit

- En merkelig opplevelse, synes Gunn-Rita Dahle Flesjå.

JIXIAN (Dagbladet.no): Gunn-Rita Dahle Flesjå er en av de få gjenværende norske utøverne i den norske precampen to timer utenfor Beijing.

Sammen med kollega Lene Byberg trener og hviler hun seg i form før mountainbike-rittet fredag 22. august.

Da de endelig hadde funnet en skikkelig løype å trene mountainbike i, fikk de seg en liten kinesisk overraskelse.

- Det var en merkelig opplevelse. Det kom noen etter treningsturen og sa at vi hadde kjørt i hjel ei geit, og lurte på hvordan vi skulle løse det. Det var vel noen som som var ute etter noen lettjente penger, tror jeg, sier Gunn Rita og ler.

- Da vi sa at det ikke stemte at vi hadde kjørt på geita, ga de seg ganske fort.

I precampen er det svært lite å ta seg til utenfor det bevoktede gjerdet som omgir leiren. Det syns Gunn-Rita er perfekt!

- Det kunne ikke vært bedre. Vi har vært i Kina mange ganger, men aldri funnet et sted som er så stille og rolig som dette, forteller hun.

Etter alle problemene det siste året skal hun nå bare hvile seg i form til hun forhåpentligvis skal være med å konkurrere om OL-tittelen hun for øyeblikket er forsvarer av.

VEKKER OPPMERKSOMHET: Men beskyldningene om at hun hadde kjørt i hjel en geit, kunne Gunn-Rita Dahle Flesjå ha klart seg uten. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
VEKKER OPPMERKSOMHET: Men beskyldningene om at hun hadde kjørt i hjel en geit, kunne Gunn-Rita Dahle Flesjå ha klart seg uten. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Dagene går mest til å ligge i senga, se filmer og lese bøker. Det er ikke så mye mer å få gjort nå, forteller OL-mesteren.