Beskyttes av den tidligere alpinsjefen

Andrine Flemmen drukner i utenomsportslige tilbud, og har nå skaffet seg manager og personlig rådgiver for å slippe unna. Fjorårets landslagssjef John Arne Bjerknes har fått jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På det tidspunktet hadde John Arne Bjerknes gått av som som landslagssjef for alpinjentene. Men Andrine var så fornøyd med gamlesjefens jobb at hun like godt tilbød han jobben med å sile tilbudshaugen.

- Så slipper jeg sånt styr, sier hun.

- Hvem betaler Bjerknes?

- Det gjør jeg.

- Jeg kaller meg helst personlig rådgiver, og sørger for alle praktiske forhold som Andrine ikke behøver å forholde seg til sjøl, sier Bjerknes, som jobber som arkitekt i Oslo, og betales på timebasis av Andrine.

Dobbeltrolle

- Jeg vil ikke ha prosenter av det hun tjener. Det anser jeg som uetisk, sier han.

Bjerknes ble innvalgt i skiforbundets alpinkomité samtidig som han fikk tilbud om å jobbe for Andrine. Han ser at kombinasjonen kan by på habilitetsproblemer.

- Blir det en interessekonflikt får jeg enten trekke meg ut av det ene eller andre engasjementet, eller steppe til side i alpinkomiteen når det blir nødvendig.

Ingen sjuende far

Bjerknes ser også faren for å bli oppfattet som sjuende far i huset hos alpinjentene. Tross alt var han øverste sjef for den sportslige framgangen til Andrine i fjor. Nå har Hans Blattmann tatt over den jobben.

- Jeg legger meg overhodet ikke opp i det sportslige opplegget, presiserer Bjerknes.

Han vurderer å sette vekk noen av oppgavene til managerfirmaet Bjørn Dæhlie-manager Rolf Nereng driver sammen med Carine Schjærve:

- Vi forhandler i disse dager, sier Bjerknes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer