Beslagla dop og gull hos norgesmester

En 28 år gammel idrettsutøver fra Åsnes i Hedmark er siktet for ulovlig innførsel av dopingtabletter. Ifølge påtalemyndighetene er det også gjort andre interessante beslag hos mannen som i mars i år ble norgesmester.

- Dopingtablettene som ble beslaglagt blir nå testet og vi venter svar i løpet av neste uke, sier jurist Signe Aaling til Dagbladet :på nettet.

- Den siktede mannen ble arrestert forrige mandag, og satt i varetekt frem til tirsdag. Etter forhøret fikk han forlate lensmannskontoret.

Fant gull og dop

Ifølge Aaling skal politiet ha gjort flere interessante funn hos idrettsutøveren. Hun antyder at det i tillegg til dopingtabletter er funnet gull som er beslaglagt.

- Foreløpig vet vi ikke om det knytter seg noe kriminelt til disse funnene, sier Signe Aaling.

Eget bruk

Politiet har beslaglagt 27 600 dopingtabletter som ble funnet av tollvesenet ved Kongsvinger i mannens bil og hjem. Dette er i følge NTB et av de største beslag av dopingtabletter som er gjort i Norge.

Idrettsutøveren hevder selv at tablettene er til eget bruk, men det er nærmest utenkelig at et menneske kan innta en slik mengde tabletter.

Fremdeles aktiv

I følge avisen Glåmdalen er 30-åringen fremdeles medlem av idrettslaget sitt. Selv hevder han å ha lagt opp som aktiv utøver.

- Vi vil avvente hva som videre skal skje i saken frem til vi har mottatt resultatene fra laberatoriet som nå sjekker innholdet av tablettene. Parallelt vil de øvrige beslag som ble gjort hos norgesmesteren granskes, sier Signe Aaling.

Dagbladet :på nettet