- Beslagla store pengesummer og eiendommer

Tysk avis med detaljer rundt kampfiksingskandalen.

STØRSTE SKANDALE: UEFA-talsmann Peter Limacher karakteriserer kampfiksingsskandalen som den største noensinne. Foto: Achim Scheidemann / EPA.
STØRSTE SKANDALE: UEFA-talsmann Peter Limacher karakteriserer kampfiksingsskandalen som den største noensinne. Foto: Achim Scheidemann / EPA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||En tysk avis har offentliggjort detaljer rundt etterforskningen av kampfiksingskandalen som ryster europeisk fotball.

Det er avisen Süddeutche Zeitung som skriver at den har informasjon om hvordan noen av de 200 kampene som er under etterforskning skal ha blitt fikset.

Kampene skal i stor grad være oppgjør nedover i divisjonene, og folkene bak svindelen skal ha betalt spillere penger for å tape med et visst antall mål.

Avisen lister opp land der dette skal ha skjedd, for eksempel Sveits, Belgia, Kroatia og Tyrkia.

Noen konkrete kamper ble trukket fram, blant dem oppgjøret i sveitsisk 2. divisjon mellom Yverdon og Thun 26. april i år.

Spillere på det gjestende laget skal angivelig ha mottatt 15.000 euro (126.000 kroner) for å tape med fire mål. Kampen endte 5-1.

Store penger

Torsdag kom nyheten om at over 200 personer er under etterforskning for kampfiksing i Tyskland, Belgia, Kroatia, Slovenia, Tyrkia, Ungarn, Bosnia-Hercegovina, Østerrike og Sveits.

Ved å bestikke spillere, ledere, dommere og funksjonærer kan bakmennene ha tjent så mye som 10 millioner euro (84 millioner kroner).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer