- Beslutningen om tiltale er ikke tatt

Politiet presiserer i Piiroja-saken.

TILTALT: Tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja blir tiltalt for skatteunndragelse. Foto: Linn Cathrin Olsen, NTB Scanpix
TILTALT: Tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja blir tiltalt for skatteunndragelse. Foto: Linn Cathrin Olsen, NTB ScanpixVis mer


(Dagbladet): Fredrikstad Blad siterte tidligere i dag politiadvokat Kåre Solvoll på at Raio Piiroja vil bli tiltalt for skatteunndragelse.

I en pressemelding fra Østfold politidistrikt i ettermiddag presiserer Solvoll at beslutningen om påtale ikke er tatt ennå.

- Det som er skrevet om at beslutningen om tiltale er tatt er ikke korrekt. Politiet avventer sluttføringen av etterforskningen før endelig beslutning i påtalespørsmålet gjøres, sier han.

- Ligger an til tiltale Han sier at mistanken mot de som politiet opprinnelig startet etterforskning mot er styrket, og at politiet regner med å bli ferdig med etterforskningen av denne delen av saken i løpet av april.

- Det ligger foreløpig an til at det kan tas ut tiltale, samtidig er det aktuelt å innstille til en foretaksstraff til klubb og/eller selskap, sier Solvoll.

I løpet av etterforskningen har politiet også kommet over flere avtaler de vil se nærmere på.

- Vi kan bekrefte at det har dukket opp andre saker som omhandler overganger som vi ser og skal se nærmere på, sier Solvoll.

Million til agentselskapet Piiroja ble i høst mistenkt for å ha unndratt millionbeløp fra beskatning i tiden som FFK-spiller.

Da han skrev ny kontrakt i 2007, sa han selv at han fikk 600 000 kroner i lønn. Samtidig overførte Fredrikstad en million kroner til agentselskapet hans i hjemlandet Estland. Beløpet skulle være kompensasjon for talentspeiding i de baltiske landene, men speidingen ga ingen resultater.

Skatt Øst mente dette beløpet var å betrakte som lønn til Piiroja, og derfor skulle vært beskattet. Politiet har etterforsket saken videre, og så langt er mistanken altså styrket. Det ligger an til at det blir tatt ut tiltale mot estlenderen som spilte i Fredrikstad fra 2004 til 2011.