PAR: Rafael van der Vaart er sammen med Estavana Polman. Nå kan han være på vei til Danmark. Foto: WENN/NTB Scanpix
PAR: Rafael van der Vaart er sammen med Estavana Polman. Nå kan han være på vei til Danmark. Foto: WENN/NTB ScanpixVis mer

Besøket satte fyr på ryktene. Superparet kan ende opp i Danmark

Van der Vaart linkes til danske Midtjylland.

(Dagbladet): Kan Rafael van der Vaart (33) virkelig ende opp i dansk fotball?

Svaret på det er ennå uvisst, men diskusjon har pågått siden nederlenderen søndag ble sett på MCH Arena i forbindelse med FC Midtjyllands kamp mot Silkeborg.

Van der Vaart har spilt i klubber som Real Madrid, Ajax og Tottenham. Han tjener nå til livets opphold i spanske Real Betis. Hva er det da som kan lokke ham til Danmark?

Svaret på det er mest sannsynligvis håndballspiller Estavana Polman. 23-åringen og van der Vaart sto fram som kjærester mars i år, og Nederlands største stjerne spiller til daglig i den danske klubben Esbjerg.

- Det er første gang jeg er her i Esbjerg. Det er et deilig sted. Det syns jeg absolutt, uttalte van der Vaart om den danske byen da forholdet ble bekreftet.

Og det kan virke som besøkene har gitt mersmak for 33-åringen.

Ute i kulda

Det høres også med til historien at van der Vaart har havnet i kulda i sin nåværende klubb. Forrige sesong var preget av skader og dårlig form, og han var langt unna en fast plass i Spania.

- Alle vet at jeg må forlate Betis. Det er alltid kontakt med andre klubber, men jeg har ikke noe konkret, uttalte van der Vaart for to uker siden ifølge Marca.

Mitjylland avviser at stjernespilleren skal være på vei til klubben.

- Han hadde lyst å se vår stadion. Hans kjæreste spiller jo her i området, og så ville han gjerne se det. Hvis vi kan tiltrekke en spiller som ham til Midtjylland, ville det vært stort. Det er dog helt andre lønnsrammer vi arbeider med, sier sportsjef Claus Steinlein til danske BT.

Estavana Polman er på sin side i Rio de Janeiro for å konkurrere i OL, noe som gjør van der Vaarts besøk merkelig.

- Bra for alle

Ståle Solbakken styrer skuta i København, som topper den danske ligaen foran nettopp Midtjylland etter tre kamper.

- Det får overhodet ikke noen betydning for hvordan vi tenker og hva vi gjør. Det endrer ikke noe når det kommer til vår strategi i forhold til kjøp og salg, sier han ifølge danske Ekstra Bladet.

Han håper i stedet at konkurrentene får van der Vaart i stallen.

- Og det er heller ikke slik at vi vil forsøke å hopp inn og ødelegge handelen, og prøve å overbevise ham om at det er kortere vei fra Esbjerg til København enn fra Esbjerg til Herning, sier Solbakken.

- Det vil være bra for Superligaen. Det vil være bra for alle hvis en slik spiller blir en del av ligaen, mener treneren.

Danske medier skriver side opp og ned om den mulige overgangen, som vil gi både dansk fotball og Midtjylland et stort pr-løft om den skulle bli en realitet.

Ifølge anerkjente nederlandske Voetbal International er van der Vaart så godt som klar for Midtjylland. De skriver at det skal dreie seg om en toårskontrakt.