Besseberg svarer på anklagene om korrupsjon og manipulasjon

Besseberg mener WADA står bak etterforskningen: – Jeg har en meget sterk mistanke

Anders Besseberg nekter for å ha mottatt penger for å skjule positive russiske dopingprøver og mener WADA initierte etterforskningen.

TREKKER SEG: Anders Besseberg trekker seg som president for IBU, det internasjonale skiskytterforbundet. Onsdag 11. april ble det kjent at Besseberg er under etterforskning etter en politirazzia i forbundets hovedkvarter i Østerrike. Video: Hans Arne Vedlog / Reporter: Tore Ulrik Bratland / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VESTFOSSEN/OSLO (Dagbladet): Etter å ha styrt skiskyting til nye høyder fra han tok over som skiskytterpresident på begynnelsen av 90-tallet opplever Anders Besseberg nå de tyngste dagene i sin karriere innen idretten. 72-åringen er anklaget for korrupsjon og manipulasjon av dopingprøver og er under etterforskning av østerriksk politi.

– Dette er noe jeg veldig gjerne skulle vært foruten. Det er trist for IBU, skiskytingen, og det er leit for meg personlig, sier Besseberg til Dagbladet hjemme på gården i Buskerud.

Torsdag formiddag ble det bekreftet at Anders Besseberg har trukket seg som president i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Besseberg selv valgte å trekke seg dagen etter informasjonen ble kjent, men nekter for at han har vært involvert i noen av påstandene.

– De konkrete anklagene er at i forbindelse med VM 2017, så skal russiske leger og ledere ha vært i besittelse av dopingmidler og metoder. Dette er fullstendig ukjent for meg. Jeg fikk ikke noen spesielle spørsmål om dette i avhør. Det er også anklager mot at IBU skal ha latt dopede russere å starte. Det er en umulighet. Det skjønner jeg overhodet ikke, sier den tidligere IBU-presidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer