Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etterforskningen mot IBU-president Anders Besseberg

Besseberg-saken vokser i omfang:
- 12 personer er mistenkt

Det melder NRK.

UNDER ETTERFORSKNING: IBUs norske president, Anders Besseberg. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
UNDER ETTERFORSKNING: IBUs norske president, Anders Besseberg. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke ble det klart at den norske IBU-presidenten, Anders Besseberg, er under etterforskning. Torsdag opplyste østerriksk politi at de etterforsker korrupsjon på i alt 2,3 millioner kroner i saken der Besseberg er involvert.

Saken vokser nå i omfang. NRK melder mandag at hele 12 personer er mistenkt. Ti av dem er mistenkt for det politiet kaller doping-bedrag, mens to er mistenkt for korrupsjon, skriver rikskringkasteren. De kjenner ikke til hvem alle er, eller hvilke nasjonalitet disse tilhører.

- To av personene er mistenkt for korrupsjon. Mistanken går på at de mottok bestikkelsespenger for å ikke gjøre sin profesjonelle plikt (som ville vært å reagere ordentlig på dopingmistanke), skriver Ingrid Maschl-Clausen, pressekontakt i Østerrikes svar på Økokrim, i en e-post til NRK.

Det var i forrige uke det ble kjent at Besseberg er under etterforskning, etter en politirazzia i forbundets hovedkvarter i Østerrike.

Østerriksk politi meldte at etterforskningen gjelder både doping, svindel relatert til doping og «gaver akseptert av tjenestemenn».

Bessberg har selv benektet at de alvorlige anklagene stemmer. WADA-rapporten baserer seg blant annet på opplysninger fra den kjente dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov.

- De konkrete anklagene er at i forbindelse med VM 2017, så skal russiske leger og ledere ha vært i besittelse av dopingmidler og metoder. Dette er fullstendig ukjent for meg. Jeg fikk ikke noen spesielle spørsmål om dette i avhør. Det er også anklager mot at IBU skal ha latt dopede russere å starte. Det er en umulighet. Det skjønner jeg overhodet ikke, sa Besseberg til Dagbladet i forrige uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!