Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Best - uten å imponere

ÅRÅSEN (Dagbladet): Ingen tvil om at Rosenborg har vært Norges beste fotballag denne sesongen. Ikke dermed sagt at de har gjort den beste jobben. Et par andre lag har imponert mer, ut fra forutsetningene. Her er en vurdering av lagenes prestasjoner - med Dagbladets forhåndstips i parentes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. (1) ROSENBORG Har faktisk framstått litt redusert, til tross for at spillerstallen ble vesentlig styrket. Ut i første runde av NM, svakere prestasjoner i Champions League og uvanlig - og delvis unødvendig - tøff kamp om seriegullet. Kanskje vil historien fortelle at RBK vant sitt tiende seriemesterskap i en mellomsesong...

2. (10) LILLESTRØM Seriesølv og semifinale i NM. Sensasjonelt av et mannskap som i utgangspunktet verken hadde nøkkelspillere eller bredde til å ende så høyt. Men karer som Zane, Powell, Strand, Berget, Søgård og Hansén sto fram som sterke profiler - mens det solide kollektivet kompenserte for manglende bredde i stallen.

3. (4) VIKING Bronse og cupfinale. Overbevisende oppfølging av den gode fjorårssesongen. Det finske stopperparet Tihinen/Kuivasto bidro til at Viking slapp inn færrest mål i Tippeligaen. Til gjengjeld scoret RBK nesten 30 flere. Solide og flittige, men en del muskler unna sølv- og gullkampen.

4. (2) STABÆK Demonstrerte nok en gang at de ikke takler forventninger. Klatret opp på en hederlig 4. plass da de for lengst var avskrevet. Også illustrerende at laget sviktet i sesongstarten, men blomstret da Linderoth fikk nok, og hjelpetreneren overtok. Kjøpet av Fjørtoft var meningsløst, sportslig sett.

5. (5) MOLDE Har vært igjennom store omstillinger - både på og utenfor banen. Det har endt med både intern uro, voldsomme reaksjoner i lokalmiljøet og en del merkelige tap. Men høsten har vært meget oppløftende. Positive utsikter.

6. (8) ODD GRENLAND Var antakelig bare en stabil målscorer unna medaljekampen. Skapte mye framover, og var stort sett solide bakover - selv om de slapp inn flere mål enn året før. Forbedret tabellplassering, semifinale i cupen - og positive bidrag til landslagsdiskusjonen.

7. (3) BRANN Sørgelig sesong. Et lag med meget stort potensial, men dårlig stabilitet og tydeligvis også holdninger. Avslutningen mot RBK viste at problemene stikker dypt. Sitter ikke igjen med annet enn store frustrasjoner og enda større gjeld.

8. (10) SOGNDAL Var vel bare Dagbladet som trodde de skulle overleve. Gjorde det dessuten overbevisende. Med innsats, nøkternhet, høy moral og en rekke løfterike unggutter som viste at de ville mer enn å bare lære i Tippeligaen. Spennende framtid.

9. (9) BODØ/GLIMT Tabellmessig som forventet. Men burde ha preget Tippeligaen i større grad. Heller ikke i år virket det som om laget taklet reisene sørover i landet. Ros for arbeidet i etterkant av Opjordsmoens avgang og den svake sesongstarten.

10. (11) MOSS Vant stort sett over lagene under seg på tabellen - og tapte for de foran. Bare to uavgjorte kamper forteller noe om lagets sårbarhet - og kanskje potensial. Gjorde jobben, ikke noe mer. Ganske grått og trist.

11. (7) LYN Spillemessig bra i mange kamper, men manglet en pålitelig målscorer. Hadde Tippeligaens kanskje beste midtbanepar i Berg/El Fakiri fram til sommeren, men fikk sjelden fortjent uttelling. Klubbledelsen vil ha det til at Davidsens avgang og Baxters ankomst betød mye. Liten betydning på papiret.

12. (13) BRYNE Cupfinale og kvalifiseringsplass i Tippeligaen er overraskende bra. Trener Erik Brakstads avgang tidlig i sesongen svekket et allerede dårlig utgangspunkt. Men det videre arbeidet har vært imponerende, med høy moral og displinert, fysisk arbeid.

13. (14) STRØMSGODSET Som forventet - dessverre. Ros for å ha vært en betydelig underholdningsfaktor med målrike kamper (fortrinnsvis baklengsmål), mange kort og flotte scoringer. Men bedrøvelig defensivt, med nesten tre baklengs i snitt.

14. (6) TROMSØ En av tippeligahistoriens største nedturer. Laget slapp bare inn seks flere mål enn i fjor. Til gjengjeld scoret de hele 28 færre. To afrikanske feilkjøp må dele skylda med en klubbledelse og en spillerstall som virket totalt uforberedt på situasjonen.

Hele Norges coronakart