Best betalt i verden

Zlatan kan glise hele veien til banken.

(Dagbladet.no): José Mourinho var kanskje «The Special One» under sin tid i Chelsea og London, men i Inter og Milano må den karismatiske portugiseren finne seg i å spille annenfiolin i skyggen av solisten Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske superstjernen hadde en kontrakt som ga ham over 70 millioner kroner i årslønn med gjeldende eurokurs, som ble inngått foran fjorårssesongen med løpetid til 2012.

Zlatans enorme popularitet gjør ham imidlertid til en ettertraktet mann blant pengesterke klubber i Madrid og i Vest-London på tross av.

Derfor har Inter-spissen sittet med de beste forhandlingskortene på bordet da kontrakten hans atter en gang har vært gjenstand for revisjon.

Den nye avtalen, som gjengis i flere italienske medier, sikrer Ibrahimovic en lønnsøkning på 33 prosent, og gjør at han inntar inntektstoppen i fotballverdenen med en ukelønn på over to millioner kroner fram til sommeren 2013.

Da vil den tidligere Malmö-, Ajax- og Juventus-spilleren være 32 år gammel.

Inter har imidlertid ikke bekreftet avtalen fra offisielt hold, men ifølge Sportmediaset.it er kontraktspapirene allerede sendt inn til italienske fotballmyndigheter.

AC Milans Kaká må dermed se seg slått av Zlatan som den best betalte spilleren i verden. Byrivalens brasilianske eminense lider på ingen måte noen nød med 79 millioner kroner i året hos «Rossoneri».

FORGUDET: Zlatan Ibrahimovic er kanskje den aller største profilen i italiensk fotball. Det har ført svensken til toppen av fotballens lønnsadel. Foto: AFP/Scanpix
FORGUDET: Zlatan Ibrahimovic er kanskje den aller største profilen i italiensk fotball. Det har ført svensken til toppen av fotballens lønnsadel. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Best betalt i verden