Best butikk med Morten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens RBK kjøper seg ut av den vriene seriestarten, vurderer konkurrentene om de skal selge sine beste spillere.

I alle andre næringer ville Konkurransetilsynet sett på hvilke krefter som egentlig bestemmer markedet, men den norske fotballbutikken er ikke som næringer flest. Her avgjør de ansatte selv.

Desto morsommere om Morten Gamst Pedersen velger å bli for å gi RBK kamp om gullet.

SOMMERENS TO

store salg i norsk fotball gjelder ham og Magne Hoseth. Tilsynelatende har klubbene deres valgt ulik strategi før handelen alle vet kommer:Molde sier ja takk til dem som nå har penger nok til å kjøpe Hoseths løpsstyrke og sjeldne pasningsfot.Tromsø sier nei til tilbud på Gamst Pedersen i håp om å utrette noe med eget lag før det uunngåelige salget.

Men egentlig bestemmer de to spillerne selv.

FOTBALLBUTIKK PÅ

norsk er ikke nødvendigvis noen idyll, men fortsatt er historien som aksjeselskap så kort at kjøp og salg sjelden overlates til klubbens beste blåruss. Spesielt ikke når handelen angår følelser.

Salg av lokale gutter som Hoseth og Gamst Pedersen gjør det. Ingen av dem er oppvokst i klubbene, men i Tippeliga-sammenheng er Averøya og Vadsø som nær familie å regne for Molde og Tromsø. Det gjør at de selv kan si ja eller nei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer