Best i dag - solgt i morgen

NADDERUD (Dagbladet): I går var han banens desidert bestemann. I morgen kan han være solgt. Stabæk-midtstopper Christer Basma fikk allerede før sesongen merkelappen «til salgs» klistret på seg.

Agent Erik Solér er i full sving med markedsføringen av Basma overfor klubber i England og Tyskland.

- Det er et press som både klubben og jeg ville ha på oss. Men når det går som i dag er det bare moro, sier Basma, som er uten kontrakt ved sesongslutt.

Og tenker på at han ved siden av bunnsolid og spillende forsvarsspill, også satte fart framover på banen og var innblandet i flere farligheter foran Kongsvinger-målet.

Suveren

- Basma var helt suveren, samtykker en smørblid trener Anders Linderoth.

Som også hadde flere godord til den lokale helten, unggutten Thomas Finstad, som scoret sitt første eliteseriemål og ble matchvinner.

Basma åpnet vårsesongen med punktert lunge, og var ikke spilleklar før like før seriestart. Derfor dro de fleste på smilebåndet da Ingebrigt Steen Jensen fastslo at et av sesongens mål var å selge ham til en utenlandsk toppklubb.

Etter gårsdagens kamp var det også mange som smilte, men nå av Basmas glimrende spill.
- Men jeg har ikke fått noen tilbud ennå, sier Basma.

- Morderfotball

I går var han sammen med kollega André Flem utilnærmelig for KIL-angrepet. Men en elegant kombinasjon av KILs indreløpere Alm og Gullerud skar gjennom forsvaret og laget 1-0 etter 19 minutter. Petter Belsvik utliknet da Thomas Finstad hoppet over en pasning og åpnet hele KIL-forsvaret for måltyven.

- Morderfotball, sier Ingebrigt Steen Jensen om Kongsvingers «Drillo-light»-spill.

Mens trener Linderoth fortsatt venter på en 1. omgang uten baklengs for Bærumslaget.