Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Best i Europa

Sensasjonell norsk OL-bronse i sprangridning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges lag sikret seg i dag en sensasjonell OL-bronse i sprangridning.

- Vi hadde som vårt store mål å kvalifisere oss til finalen. Dette her er hver idrettsmanns store drøm. Det er helt fantastisk, sier Tony André Hansen til NTB.

I tillegg til Hansen på hesten Camiro besto det norske laget av Morten Djupvik (Casino), Geir Gulliksen (Cattani) og Stein Endresen (Le Beau).

- Jeg er helt skjelven. Dette er så vanvittig stort, sier Kristin Kloster Aasen, president i Norges Rytterforbund, til NRK.

Sjelden norsk opptreden

Ingen av de fire på det norske laget har tidligere deltatt i et OL - og før årets OL har ikke Norge stilt et sprangridningslag siden 1936. Det spilte ingen rolle i dag.

Nå står den norske kvartetten uansett igjen som bronsemedaljører, etter en strålende finale i dag.

- Det var helt optimalt i dag. Runden min var helt perfekt, jeg red veldig bra. Vi har et helt lag som har kjempet oss fram til denne bronsen. Vi er et lag med fire gode ryttere og hester. I dag klaffet alt, understreker Hansen.

De sikrer samtidig Norges første ridemedalje siden 1928.

USA vant omhopping

HISTORISK BRONSEKVARTETT: Den norske kvartetten Geir Gulliksen (f.v.), Morten Djupvik, Stein Endresen og Tony André Hansen sikret Norge den første OL-medaljen i hestesport siden 1928. Foto: Caren Firouz/Scanpix
HISTORISK BRONSEKVARTETT: Den norske kvartetten Geir Gulliksen (f.v.), Morten Djupvik, Stein Endresen og Tony André Hansen sikret Norge den første OL-medaljen i hestesport siden 1928. Foto: Caren Firouz/Scanpix Vis mer

Avgjørelsen i dag falt da ankermann Tony André Hansen og hesten Camiro red feilfritt, samtidig som Sveits feilet og endte på fjerdeplass.

Canada og USA måtte gjennom omhopping for å avgjøre kampen om gullmedaljen.

Den naboduellen var det USA som gikk seirende ut av.

Hvor var Tyskland?

Tony André Hansen synes det likevel er merkelig at ikke også ridestormakten Tyskland ikke blandet seg inn i tetstriden, og at Norge stod igjen som den ledende europeiske nasjonen da resultatlisten i lagkonkurransen var klar, uten at det la noen demper på den norske medaljejubelen.

- At Tyskland, som er verdens beste nasjon, ikke får medalje her er merkelig. Og at Norge blir Europas beste nasjon er helt vilt. Europa er ledende i idretten. Hadde det vært EM nå hadde vi vunnet, sa en storfornøyd Tony André Hansen til NTB.

image: Best i Europa

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!