FÅR IKKE GÅ STAFETTEN: Elise Ringen var beste norske jente på 15-kilometeren i går, men får likevel ikke gå morgendagens VM-stafett.
FÅR IKKE GÅ STAFETTEN: Elise Ringen var beste norske jente på 15-kilometeren i går, men får likevel ikke gå morgendagens VM-stafett.Vis mer

Best i går - vraket i dag

Elise Ringen vraket fra stafettlaget.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Elise Ringen ble beste norske jente på 32. plass på gårsdagens 15-kilometer for damer. Det hjalp lite da landslagstrener Stian Eckhoff nå i ettermiddag presenterte hvilke fire jenter som får gå morgendagens damestafett i skiskyting.

Det laget utgjøres av Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Fanny Welle-Strand Horn og Tiril Eckhoff.

- Det var et vanskelig valg, men det var det vi havnet på, sier Stian Eckhoff.

Var satt ut i går Elise Ringen var opprinnelig satt ut av laget til gårsdagens normalprogram, men fikk sjansen da Marte Olsbu hadde en gryende forkjølelse, og ble spart til det løpet.

Hun følte seg bedre i dag, og klarte seg fint på en tøff treningsøkt på stadion, og ble dermed meldt klar for stafettlaget.

Skuffet Dermed ryker Elise Ringen ut av laget igjen.

- Elise var selvfølgelig skuffet, og det skjønner jeg. Det er ingen som skal være fornøyd med ikke å være på laget, sier Stian Eckhoff.

De norske jentene har prestert langt under pari så langt i mesterskapet, men Eckhoff har ikke gitt opp håpet om en pallplassering.

- Medalje er målet, men det er tøft. Det er mange om beinet, og vi har ikke fått vist vårt potensial ennå, sier han.

- Positivt utvikling Synnøve Solemdal var i utgangspunktet VM-reserve i troppen, men fikk sjansen på normalprogrammet, fordi Eckhoff ville la alle jentene få en mulighet til å gripe sjansen før han tok ut stafettlaget.

Hun ble nummer 46 på distansen, nesten fem og et halvt minutt bak den russiske vinneren Ekaterina Yurlova, med fire tilleggsminutter.

Det var nok til å sikre seg plass på morgendagens stafettlag.

- Synnøve har en veldig positiv utvikling og overrasket veldig på normalen, i forhold til hva vi forventet på forhånd, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

• Norge tok OL-bronse på stafetten i Sotsji sist vinter. Fanny Welle-Strand Horn og Tiril Eckhoff er de to gjenværende fra den kvartetten.

VANSKELIG VALG: landslagstrener Stian Eckhoff har tatt ut laget til morgendagens damestafett i VM. Han vraket den norske jenta som gjorde det best på gårsdagens 15-kilometer.
VANSKELIG VALG: landslagstrener Stian Eckhoff har tatt ut laget til morgendagens damestafett i VM. Han vraket den norske jenta som gjorde det best på gårsdagens 15-kilometer. Vis mer