Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Best i Norden!

Vålerenga, Rosenborg og Brann til mellomspillet i Royal League.

(Dagbladet.no): Vålerenga var allerede klare før denne runden, men for Brann og Rosenborg ble kveldens Royal League-kamper svært spennende.

Men det endte godt: Rosenborg slo Djurgården 1-0, mens Brann og Halmstad spilte 0-0.

Dermed er tre lag fra Norge videre av seks nordiske lag totalt. Det gjør oss til beste land så langt i turneringen.

Stensaas-scoring

Midt i 2. omgang så det imidlertid stygt ut for Rosenborg.

Esbjerg tok nemlig ledelsen mot Vålerenga  på Ullevaal, etter at Bolthof hadde vært uheldig. Og akkurat da var trønderne ute.

Dog bare i noen minutter.

For Ståle Stensaas sikret Rosenborg seieren med et kontrollert skudd i det 73. minutt - etter innlegg fra Storflor.

VIDERE: Men Rosenborg og Roar Strand slet lenge i sprengkulda mot Djurgården. FOTO: SCANPIX
VIDERE: Men Rosenborg og Roar Strand slet lenge i sprengkulda mot Djurgården. FOTO: SCANPIX Vis mer

Og da Vålerenga i tillegg utliknet litt seinere - på småpent vis ved Bernt Hulsker - feide han samtidig all tvil til side om det også ville bli et trøndersk innslag i mellomrunden.

- Må bli bedre

- Seieren betyr at vi er videre. Alt vi tjener kommer godt med. Vi har også større utgifter enn de andre lagene i Norge. Vi gjennomfører en god kamp, sier sportslig leder Rune Bratseth til NTB.

VIF-trener Kjetil Rekdal var også en blid mann - men mest på grunn av resultatet.

- Esbjerg hadde fortjent å vinne. Vi er veldig fornøyd med å spille uavgjort, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til TvNorge etter kampen.

VIF stilte med flere reserver, og Esbjerg hadde ballen mye. Først da Steffen Iversen kom på banen mot slutten, ble det fart i angrepsspillet.

- Vi har i hvert fall en solid basis å jobbe ut ifra.  Så får vi bruke de neste to månedene på å bli bedre enn vi var i dag, sier Rekdal.

Nervedrama for Brann

For Brann gjaldt det å ikke tape borte mot Halmstad, og det ble også eneste fokus når klokka begynte å nærme seg full tid. Til tross for brukbare sjanser for det svenske laget, holdt det for bergenserne.

- Dette betyr veldig mye, og mest sportslig. Det betyr at vi får matching mot motstandere som vi ellers ikke får møte. Og det er ikke treningskamper, sier han.

Når tre norske lag går videre til mellomspillet, betyr det også at to av lagene må i samme pulje. Og det blir ikke Rosenborg og Vålerenga, som var i samme gruppe nå.

- Ja, det blir vel oss som møter enten Rosenborg eller Vålerenga. Det kan bli litt artig, det også, sier Ludvigsen.

KJEMPET HEROISK: Dylan MacAllister klarte ikke å score i dag, men med 0-0 er Brann likevel videre.