Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Best i Norge, men for gammel for VM

40-åringen trener 30 timer i uka.

VRAKES PÅ GRUNN AV ALDEREN: Espen Jansen fikk være med i VM i 2007 i Kina. Nå er han for gammel. Foto: AP
VRAKES PÅ GRUNN AV ALDEREN: Espen Jansen fikk være med i VM i 2007 i Kina. Nå er han for gammel. Foto: AP Vis mer

|||

Espen Jansen er den beste turneren i Norge, men til VM kommer han ikke. 40-åringen blir rett og slett regnet som for gammel av dem som tok ut laget.

Han er ikke blant de turnerne Norges Gymnastikk- og Turnforbund mener tilhører framtiden, og dermed på Jansen ta med seg kone og barn til England for å følge mesterskapet fra tribuneplass.

13 ganger har Jessheim-turneren vært norsk VM-deltaker. Ingen norsk turner kan vise til noe lignende. Han har ti kongepokaler, og Aftenposten skriver at han har vært beste norske turner i samtlige konkurranser i fjor, og de fem som er avviklet hittil denne sesongen.

Jansen endte på annen- og fjerdeplass i de to Vm-kvalifiseringene.

- Jeg synes det er respektløst. Jeg trener ikke 30 timer i uken for moro skyld. Jeg blir oppgitt når jeg blir utelatt til et VM på denne måten. Er man god nok, spiller ikke alderen noen rolle, sier Jansen til Aftenposten.

Landslagstrener Antti Palkola mener det er viktig å gi unge turnere VM-erfaring. Derfor er seks unge mannlige turnere på VM-laget og ikke Jansen. Han vil heller ikke innrømme at Jansen må være hjemme på grunn av høy alder, men viser til turnforbundets nye prosjekt som går på toppidrettssatsing.

- Selv om vi ser at hans toppidrettskarriere er på hell, mener jeg å ha fulgt forbundets nye prosjekt Toppidrettssatsing. Vi vil ha med fremtidens turnere. Og da er ikke en 40-åring den første man tar ut, sier landslagssjefen. 


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling