Best i Norge

Vålerenga-Frisk/Asker 3-1. Investorene i Vålerenga er lei av å bare være best i Norge. Nå løser de ut all gammel gjeld, og satser for fullt internasjonalt. -I løpet av fem år spiller vi i en europeisk, eller nordisk liga, sier hockey-investor Erik Lorentzen til Dagbladet.

Konkursboet Vålerenga entret isen i går til tonene av Vidar Sandbecks klassiker «Pengegaloppen». Til nå har pengegaloppen gått feil vei for de fem investorene på Jordal. Derfor går visjonene ut i Europa.

-Den dagen vi kommer med i en nordisk eller europeisk liga, regner vi med å få tilbake alle pengene vi har investert, sier en optimistisk Erik Lorentzen.

-Vi er der Rosenborg var i starten på sitt Europa-eventyr.

Nordbrekken-hjelp

Det har blitt noen kroner rett i sluket for Lorentzen & co.

-Jeg tør ikke si hvor mye jeg har brukt. Da begynner kona mi å mase, ler Lorentzen.

Etter konkursbegjæringen forrige mandag, har klubben ryddet opp i rutinene. Nå vil også Lorentzen trekke inn fotball-lederen Jon H. Nordbrekken for å gjøre driften enda mer profesjonell.

-Nordbrekken er flink til å organisere, så jeg ønsker å trekke ham inn for å styrke måten vi organiserer driften på.

Nordbrekkens firma, Aktiv Kapital, har som en av hovedsponsorene allerede skutt inn tre millioner kroner i klubben. Dessuten er Nordbrekken og Erik Lorentzen gode venner privat.

Bedre enn fotballen

-Allerede nå synes jeg vi er bedre enn Vålerenga Fotball på markedssida, men vi må bli bedre administrativt.

-Når man operer med ti millioner i markedsinntekter, så nytter det ikke å kødde det til slik vi har gjort nå. Det er pinlig overfor sponsorene våre, sier Lorentzen.

Paradoksalt nok ser det likevel ut til at Vålerenga kommer styrket ut av konkursfarsen den siste uka.

-Vålerenga har aldri stått sterkere økonomisk enn nå. Takket være investorene er vi kvitt all gjeld, sier markedssjef Jan Tore Kjær til Dagbladet.

{#firk}{#firk}Spillerne virket ikke preget av konkursen i klubben i gårsdagens kamp. Vålerenga dominerte stort det meste av kampen mot Frisk/Asker. Vidar Wold i Frisk-buret var banens desidert beste spiller, og reddet askerbøringene fra et stortap.