Best i Norge

Han kom ikke med i den svenske VM-troppen, men Start-keeper Dime Jankulovski (24) fant i stedet god trøst i at han av Dagbladets lesere er kåret til Månedens beste spiller i april.

Dagbladets lesere har dermed kommet til samme resultat som avisas sportsavdeling:

På de tre Tippeligakampene i april scoret Jankulovski høyest på Dagbladets poengbørs - med et snitt på 6,7 poeng.

- Det var veldig skjønt å få en slik utmerkelse. Jeg har fått en god start i Start og i Tippeligaen, men hadde ikke ventet at fire kamper i Norge ville holde til en VM-tur, sier Dime Jankulovski til Dagbladet.

Litt over klokka 14 i går fikk han beskjed om at den svenske landslagstrenerduoen, Tommy Söderberg og Lars Lagerbäck, foretrakk Djurgårdens 20 år gamle talent Andreas Isaksson som tredjekeeper - bak Magnus Hedman og Magnus Kihlstedt.

Ikke skuffet

- Andreas er en dyktig målvakt, som kan bli utrolig bra. Men jeg er ikke noe dårligere. Han er nok tatt med fordi han var jevnere enn meg i fjor. Da var jeg dårlig trent på grunn av et langt skadeavbrekk, så jeg synes det er rett at han er med framfor meg, sier Dime Jankulovski raust.

Dime Jankulovski

Alder: 24

Klubb: Start

Posisjon: Keeper

Tidligere klubber: AIK og Västra Frölunda

Sivil status: Samboer

Aktuell: Månedens beste spiller i april.

Og han høres egentlig ikke spesielt skuffet ut. Selv om landslagsspill er et større mål enn proffspill i en stor europeisk liga.

- Å spille på landslaget er det største en fotballspiller kan oppnå. Jeg begynte å spille fotball fordi jeg så landslaget da jeg var liten, sier Dime Jankulovski.

- Overlever

- Hvordan tror du Sverige vil gjøre det i VM?

- Det kan gå veldig bra. Eller det kan gå veldig dårlig. Om de slår England i den første kampen, så tror jeg de går videre. Taper de mot England, så tror jeg de taper mot Argentina og Nigeria også - og blir sist i gruppa.

Månedens beste spiller

Dime Jankulovski, Start 30 prosent

Bengt Sæternes, Bodø/Glimt 27,2 prosent

Christer Basma, RBK 9,5 prosent

Ronny Deila, Odd 8,3 prosent

Jonny Hanssen, Lyn 7,9 prosent

Runar Berg, Bodø/Glimt 7,3 prosent

Karl Oskar Fjørtoft, Molde 5 prosent

Ørjan Berg, RBK 2,2 prosent

Tobias Carlsson, Molde 1,6 prosent

Terje Leonardsen, Start 0,9 prosent

Sist er han overbevist om at Start ikke blir i Tippeligaen.

- Jeg er overbevist om at vi sikrer ny kontrakt i serien. Klarer vi det ikke, så er det vår egen feil. Spillermaterialet er bra nok. Det er bare tre poeng som gjelder hjemme mot Viking på søndag. Ett poeng vil være som et tap for oss, sier Dime Jankulovski offensivt.

Mer å gå på

Så langt står sørlandsklubben bare med ett tap på fire kamper. Mye av æren for det tilskrives den svenske keeperen med makedonsk opphav. Som for bare en snau måned siden var totalt ukjent i Norge.

- Det er jo ekstra morsomt at jeg er blitt lagt merke til så raskt. Men personlig er jeg ikke overrasket over at det har gått bra. Men jeg kan enda bedre. Husk at jeg bare har spilt fire kamper siden 19. september i fjor, sier Jankulovski.

Mellom slagene bruker han og samboeren tida på å male om leiligheten, og snart tar han fram golfkøllene.

- Jeg forsøker meg litt med golf. Det er morsomt å drive med noe hvor du ikke må være best hele tida, ler han.

...OG STREKK UT: Månedens spiller i april, Dime Jankulovski, redder - igjen.