Best i single

André Agassi (29) tapte filmstjernekona Brooke Shields, og vant tilbake en plass i tennistoppen. I dag kan han serve seg inn i kvartfinalen i Wimbledon.

Bare den useedede australieren Wayne Arthurs skiller amerikaneren fra en plass blant de åtte beste i verdens mest prestisjefylte turnering.

Fra London innrømmer Agassi villig at han er en bedre tennisspiller nå som ekteskapet med Brooke Shields er over. Paret ble separert i fredelige former i vår.

Skjønnheten

Fortsatt synes Agassi at det er vanskelig å snakke om bruddet med skjønnheten fra Hollywood. Men han prøver å forklare:

- Hvis du får færre forpliktelser, er det lettere å fokusere på de forpliktelsene du sitter igjen med, sier Agassi.

Agassi og Brooke er fortsatt nære venner. Hver kveld avsluttes med en lang telefonsamtale. Hva de snakker om over Atlanteren?

- Det er det ingen som har noe med, sier han.

Årets sesong er Agassis store comeback. De siste åra har han havnet helt i skyggen av landsmannen Pete Samras. Agassi ble avskrevet - og nesten helt glemt.

Første siden Borg

I mai overrasket han alle ved å vinne French Open. Nå kan han bli den første siden Björn Borg (1980) som vinner Wimbledon samme år.

- Å ikke være gift har både gode og dårlige sider. Men jeg hater å gi inntrykk av at åra med Brooke ødela for tennisen min.

- Forholdet hadde ingen ting med spillet mitt å gjøre. Avgjørelsen om å satse på tennis var bare min, og hadde ikke noe med min personlige situasjon å gjøre, sier Agassi.

Mye tyder likevel på at tennis var en faktor i bruddet. Brooke Shields gikk åpent ut i vår og sa at hun og André gikk hver sin vei fordi de så for lite til hverandre.

Bedre enn i 1992

Agassi har brukt tida som single godt - på centrecourten. I løpet av få måneder har ATP-pila pekt rett til himmels. I Wimbledon er han fjerderangert.

Den skyhøye selvtilliten fra tidlig 90-tall er også tilbake i det skjeggete ansiktet.

- Jeg spiller langt bedre nå enn da jeg vant Wimbledon i 1992. Nå liker jeg alle sidene av spillet mitt, og jeg ser virkelig fram til kampene framover, sier Agassi.

- Det ville vært helt rått å vinne. Men jeg vet det er mange andre karer som også føler det sånn.