Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Best i test

To år på rad har Eirik Brandsdal tapt sprintcupen med minimargin. Da gir vinterens mål seg selv.

FASITEN: Trener Arild Monsen kunne notere seg at Eirik Brandsdal vant alle heatene da sprintlandslaget kjørte testløp i Holmenkollen i formiddag. Brandsdal var fornøyd, men tok ikke akkurat av. Foto: Tormod Brenna
FASITEN: Trener Arild Monsen kunne notere seg at Eirik Brandsdal vant alle heatene da sprintlandslaget kjørte testløp i Holmenkollen i formiddag. Brandsdal var fornøyd, men tok ikke akkurat av. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I formiddag kjørte sprintlandslaget gjennom ei konkurranseøkt i rulleskiløypa i Holmenkollen. Prolog, kvartfinale, semifinale og finale.

Best i kvarten: Eirk Brandsdal.
Best i semi: Eirik Brandsdal.
Best i finale: Eirik Brandsdal.

- Men det betyr jo ingen verdens ting, sier Brandsdal i et fattig forsøk på å disse ned egen prestasjon.

Ok, det er oktober, det er over en måned til verdenscup og det er asfalt og ikke snø under skia. Men det er likevel verdens beste sprintlag som konkurrerer, og å vinne tre av tre heat sier sitt.

- Joda, formen er god. Det er en grei bekreftelse å få. Og jeg var spesielt fornøyd med semifinalen. Der dro jeg hele veien, men klarte likevel å holde unna i spurten. Det kan jeg ta meg meg, sier Brandsdal, som tre ganger viste at han har jobba godt med finishen sin den siste sommeren.

Rå avslutning Den har vært bra før, nå nærmer den seg ekstrem.

- Han er rå der. Han blir lei å slå til vinteren, sier den vordende pappaen Ola Vigen Hattestad. Går alt som han håper, føder Katja visnar deres førstefødte midt mellom sesongåpningen på Beitostølen og verdenscupåpninga i Kuusamo to uker seinere.

- Det er planen, gliser Hattestad.

- Jeg vil gjerne gå alle skirenn jeg kan til vinteren, men det er klart jeg blir hjemme om fødselen drøyer. Jeg gleder meg veldig til å bli pappa, selv om jeg ikke er helt mentalt forberedet på det, sier Vigen Hattestad, som fulgte Brandsdal til døra i alle heatene.

På tide å ta kula Men bare til døra. Brandsdal hadde kontroll.

- Han har gjort en veldig god jobb i sommer, og avslutningen hans er helt klart bedre, sier trener Arild Monsen til Dagbladet.

Monsen har hatt sprinterne samlet i Oslo denne uka, og blant annet kjørt dem gjennom noen tøffe tester.

- De viser at ingen har slurvet i sommer. Flere, særlig de yngste - Sondre Turvoll Fossli og Thomas Northug - har klar framgang. Ingen har svakere resultater enn sist høst, sier Monsen.

- Jeg føler meg i alle fall i solid form, og jeg gleder meg til sesongen, sier Eirik Brandsdal.

Målet hans er klart nok.

- To vintre på rad har jeg ligget an til å kunne vinne sprintcupen, men tapt med liten margin. Det er på tide å gjøre noe med det nå.

AVGJØRELSEN: Finalen er over og Eirik Brandsdal (helt til høyre) konstaterte hat-trick. Verken Thomas Northug (f.v.),  Finn Hågen Krogh, Sondre Turvoll Fossli, Anders Gløersen eller Ola Vigen Hattestad kunne matche Brandsdals drepende finish. Foto: Tormod Brenna
AVGJØRELSEN: Finalen er over og Eirik Brandsdal (helt til høyre) konstaterte hat-trick. Verken Thomas Northug (f.v.), Finn Hågen Krogh, Sondre Turvoll Fossli, Anders Gløersen eller Ola Vigen Hattestad kunne matche Brandsdals drepende finish. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!