Best i verden: Jan Schmid med ny råsterk verdenscupseier

Jan Schmid forsvarte verdenscupledelsen med glans da han spurtslo Akito Watabe i lørdagens verdenscuprenn i kombinert i franske Chaux-Neuve.

VANT IGJEN: Jan Schmid kunne feire ny verdenscupseier lørdag. Foto: Mario Facchini, AP / NTB scanpix
VANT IGJEN: Jan Schmid kunne feire ny verdenscupseier lørdag. Foto: Mario Facchini, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdenscupleder Jan Schmid ville gjøre alt han kunne for forsvare ledelsen i Frankrike. Schmid og Jørgen Graabak sørget for norsk dobbeltseier i Val di Fiemme forrige helg.

Schmid hoppet 114,5 meter som sistemann i hoppbakken. Han gikk dermed ut 27 sekunder bak Akito Watabe på en fjerdeplass før langrennet. Det var hans soleklart beste hopp i Frankrike, etter å ha trøblet på trening og i kvalifisering. Graabak sikret seg også et greit utgangspunkt før langrennet med ett drøyt minutt opp til Watabe.

I langrennet ble Schmid og Watabe raskt en duo, og på oppløpet var Schmid den raskeste.

Finske Ilkka Herola tok tredjeplassen. Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på femteplass.

Jarl Magnus Riiber ble best av de norske i hoppbakken på andreplass, 22 sekunder bak Watabe, men falt tilbake til 12.-plass i langrennet, over ett minutt bak vinneren.

Kokslien ute av det

Espen Andersen var strålende fornøyd med sitt hopp på 113,5 meter i gode vindforhold. Andersen var 48 sekunder bak teten før langrennet, og ble til slutt nummer 16.

Espen Dahlhaug Bjørnstad og Magnus Krog fikk ikke ut maks i sine hopp. Det skilte henholdsvis 1.52 og 1.34 opp til Watabe. Krog gikk seg opp til 12.-plass, mens Bjørnstad falt tilbake til 33.-plass. Den plasseringen delte han med Mikko Kokslien, som mislyktes helt i hoppbakken og greide kun 98 meter. Den langrennssterke løperen var hele 2.28 minutter bak bestemann i hoppbakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer