Best i verden

LAHTI (Dagbladet): Halvard Hanevold (30) lot seg villig bære på gullstol av unge, sjarmerende finske tilhengere i går. Men hadde nok aller helst sett at gull-løpet kom knappe to uker tidligere - i VM.

I Kollen-VM måtte Hanevold ta til takke med en 5., to 10. plasser og en 12. plass.

Brukbart, men ikke bra nok for en mann som er olympisk mester på 20-kilometer og hadde en klar målsetting om medalje i VM.

- Det store målet var å vinne 20-kilometer i VM. Når jeg ikke klarte det, så veier det litt opp å vinne her, sier Halvard Hanevold til Dagbladet.

Han trodde formen var ganske bra i VM, men har ingen problemer med å innrømme at den i Kollen aldri var så god som i går.

Fryktet nedtur

- Men det skal også sies at denne løypa passer meg bra, den er like fysisk krevende som da jeg vant OL-gull i Nagano. Jeg trives i løyper som krever mye jobbing, sier sterke Hanevold.

At det gikk så veldig bra fra start til mål overrasket selv Hanevold - som faktisk fryktet at gårsdagens løp ville bli en sportslig nedtur.

- Jeg brukte hele forrige uke til å flytte inn i nytt rekkehus i Trondheim, og følte meg egentlig litt tung i kroppen. Men på startstreken hadde jeg likevel en god følelse, følte meg lett og fin, sier Hanevold.

Rask på standplass

I sporet var bare Frode Andresen raskere. Størst framgang var det likevel på standplass.

To bom - og tilleggsminutter - var i seg selv bra i den ustabile vinden i Lahti. Mer gledelig er det at han har fått opp tempoet på standplass. Og likevel treffer bra.

- I dette løpet var jeg over ett minutt raskere på standplass sammenliknet med 20- kilometeren i VM. Det er betydelig, sier en fornøyd Hanevold.

KREVENDE: Halvard Hanevold liker tøffe løyper.