Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Best i verden

Alt går etter planen for Petter Solberg (28) på de hullete veiene i Rally Kypros. Det største problemet er den voldsomme varmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I går var det sikkert godt med aircondition i bilen. Peugot-kjørerne Marcus Grönholm og Harri Rovanperä har det, jeg synes det er for mye å tape fem-seks hestekrefter på et slikt anlegg, sier Petter Solberg til Dagbladet.

38 varmegrader

De beste motorene yter rundt 350 hestekrefter. Rallykongen fra Spydeberg tar vare på hver eneste en.

- Selv om det er hett, gir jeg ikke bort hestekrefter. Aircondition-anlegg kan være forskjellen på seier og annenplass, sier Petter Solberg til Dagbladet

Etter dagsetappen i går ligger han på tredjeplass. Timene bak rattet i 38 varmegrader kostet krefter. Da vi snakket med ham i går kveld, var han helt pumpet.

- Fyre som helvete

- Løpet i går er det tøffeste jeg har kjørt på mange år. I tillegg til 38 varmegrader var det veldig stygge veier med store steiner, digre hull og svære hopp. Under slike forhold kan det fort gå galt, sier Solberg.

I går var han verdens beste rallykjører uten aircondition. I morgen håper han å bare være best.

- Tredjeplassen i går er helt etter programmet. I dag skal jeg opp på annenplass, i morgen skal jeg fyre som helvete og legge alle bak meg, sier Petter Solberg om taktikken. Både bilen og dekkene passer perfekt. I dag ligger han også i perfekt posisjon.

- Jeg starter som bil nummer 13, og legger opp til en kurant og fin speed. Veiene blir reinere for hver bil som kjører, så posisjonen i dag er helt perfekt. Likevel vet jeg at alt kan skje, sier Solberg.

3. PLASS: Petter Solberg kjørte inn til en god tredjeplass blant støvskyene på Kypros i går.