- Best i verden

Arsene Wenger lovpriser Thierry Henry etter dagens hattrick mot Liverpool. Arsenal-Liverpool 4-2.Tabellen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arsenal la marerittuka bak seg med dagens 4-2-seier over Liverpool. Forrige lørdag tapte Arsenal 1-0 mot erkerival Manchester United i FA-cupen og på tirsdag ble de kjempet i senk av Chelsea i Champions League. Med bare én tittel igjen å kjempe for, var det et helttent Arsenal som tok i mot Liverpool i Premier League - skulle man tro.

Startvansker

Men det var Liverpool som startet best. Arsenal skapte ingen verdens ting de første 20 minuttene, og allerede etter fem minutter stanget Sami Hyypiä inn 1-0 til gjestene. Og rusket i Arsenal-maskineriet var ikke slutt med det. Etter en halv time slapp Michael Owen igjennom Arsenal-forsvaret, men Sol Campbell fikk forstyrret Liverpool-spissen nok til at skuddet gikk over Jens Lehmann i Arsenal-målet.

Sekunder seinere var Thierry Henry framme og utliknet for Arsenal. Dieter Hamann mistet ballen til Robert Pirés på midtbanen. Pirés spilte direkte igjennom til Henry, som satte ballen enkelt i mål bak Jerzy Dudek. En ypperlig fransk kombinasjon, som skulle vise seg flere ganger utover i kampen.

Fram mot pause tok Arsenal mer og mer over, men så var det Michael Owen, da. Den fortsatt unge spissen stakk igjennom Arsena-forsvaret og Steven Gerrard slo pasningen i akkurat rette øyeblikk. Alene med Lehmann scoret Owen sikkert - tre minutter før pause. Et mål på best mulig tidspunkt for Liverpool.

Henry-hattrick

Andre omgang får stå som fasiten på hvorfor Arsenal er Englands soleklart beste lag. I løpet av to minutter var nemlig kampen snudd. Robert Pirés utliknet for Arsenal etter 49 minutter, etter en herlig chipp av svenske Fredrik Ljungberg.

To minutter seinere utførte Thierry Henry fotballmagi på Highbury. Franskmannen mottok ballen på 45 meter og satte fart igjen og igjen, helt til han alene med Dudek kunne trille ballen i mål. Og da var det bare fortjent at Henry fikk sesongens første hattrick 12 minutter før slutt. Henry står nå med 25 Premier League-mål på 30 kamper.

Dermed ligger ubeseirede Arsenal sju poeng foran Chelsea i Premier League etter 31 serierunder.

- Henry forskjellen

Gerard Houllier møtte slukøret opp til intervju med Sky etter kampen.

- Vi hadde flest sjanser i første omgang, og før Henrys utlikningsmål til 1-1 burde kanskje Hamann fått frispark, da Pirés vant ballen.

- I pausen visste vi at vi måtte holde unna for Arsenal i de første 25 minuttene av andre omgang. Men så snart Pirés utliknet, fikk de selvtillit og avgjorde kampen, sier Houllier.

- Med dagens prestasjon av Henry var han nok den store forskjellen på lagene, men Arsenal er så jevnt besatt og så bestemte - det er derfor de fortsatt er ubeseiret i Premier League.

Arsenal forlenget i dag sin egen rekord i Premier League, med 31 kamper på rad fra sesongstart uten tap.

- Best i verden

Arsene Wenger var også full av lovord om Thierry Henry, men prøvde så godt han kunne å fordele æren utover laget.

- Jeg er ikke uenig i at Henry er verdens beste spiss. Han var eksepsjonell i dag, men det er fordi laget er eksepsjonelt.

- Etter to demoraliserende tap mot Man Utd og Chelsea, viste vi vår mentale styrke ved å komme tilbake i denne kampen, etter å ha ligget under to ganger, sier Wenger.

- Vi er fortsatt ubeseiret i serien, og har en veldig god mulighet til å vinne Premier League i år. Premier League-tittelen er den største.

Hattrick: Slik feirer en ekte toppscorer.
Ledelse: Sami Hyypiä stuper inn 1-0 til Liverpool.
1-1: Henry utlikner Liverpools tidlige ledelse.
3-2: Henry scorer sitt andre for dagen og fører Arsenal opp i ledelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer