Best igjen

Trine Hattestad vant Golden League-stevnet i Brussel i går, selv om hun måtte gi opp etter fire kast på grunn av magesmerter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trine leder nå overlegent årets Golden League/Grand Prix, men det er muligens ikke godt nok til å representere Europa i Verdenscupen i Johannesburg.

Finske Mikaela Ingberg mener at det er hun som skal forsvare Europas farger i en av sesongens mest prestisjefylte stevner.

- Jeg snakket med henne etter EM, og da fortalte hun at det er hun som er tatt ut fordi hun slo meg i EM, forteller Trine Hattestad til Dagbladet.

Mikaela Ingberg ble nummer tre i EM, med Trine på plassen bak. EM-vinneren Tanja Damaske skal representere Tyskland og toeren Tatjana Sjikolenko Russland i Johannesburg 11. september.

Magesmerter

Etter det som har skjedd denne sesongen vil det være rart om Mikaela Ingberg blir med i kampen om førstepremien i Johannesburg. Seieren der er verd 50000 dollar. Den finske jenta har tapt for Trine i alle Golden League/Grand Prix-stevner i år, utenom Bislett.

  • I går var Trine Hattestad best igjen.

- Jeg hadde ingen problemer med kastarmen, men fikk etter hvert så store magesmerter at jeg kunne ikke kaste de to siste omgangene, forteller Trine.

Vinner sammenlagt

Etter 4. omgang ledet hun med bare 4 centimeter foran Sonia Bisset fra Cuba: Men jeg hadde så vondt at jeg ikke engang orket å følge med selv om ledelsen var veldig knapp, sier Trine.

  • Etter 15 av 17 Grand Prix-stevner og 5 av 7 Golden League-stevner, har Trine Hattestad 77 poeng og er 20 poeng foran nummer to, Tatjana Sjikolenko fra Russland.
  • Europamester Tanja Damaske (Tyskland) er på 3. plass med 50. poeng.

En sammenlagt seier i spyd er premiert med 50000 dollar. Det er ca. 410000 norske kroner i disse krone-svake tider.

For triumfen i Brussel fikk Trine 15000 dollar, ca 125000 kroner.

PÅ TOPP IGJEN:</B> En kjapp nedtur i EM og så var Trine Hattestad tilbake på seierspallen igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer