Best: «Jeg vil ikke at min kone skal bli enke i alder av 28»

MANCHESTER (Dagbladet): Lokalpuben Phene Arms i Chelsea kan miste en stamkunde. George Best (53): - Nå må jeg slutte å drikke, leveren er helt ødelagt. Fortsetter jeg å drikke, er det bare en utvei. Men jeg vil ikke at min kone Alex skal bli enke i en alder av bare 28. Sier den gamle røde helten, som nå er gul.

Blonderestar på silkeskjortaDen tidligere stjernespilleren på Manchester United snakker ut i et på sykesenga-intervju med avisa News of the World etter at han onsdag ble innlagt på hospitalet Cromwell. Med sterke magesmerter. Og denne midtukekvelden kunne ikke Best finne ei luke. Eller få en støttepasning fra Bobby Charlton. Etter grundige undersøkelser var diagnosen krystallklar, Best har en lever på størrelse med en Mitre...fotball. - Han må øyeblikkelig slutte med alkohol, leveren hans tåler ikke en eneste dråpe mer, heter det fra Cromwell-sykehuset.

...best med drink...

Best med drink i 30 år, med vin, sprit og begge deler, har også innsett at det er best å sette på korken. For godt. - Jeg håper jeg blir helt frisk, men jeg er innforstått med at det vil ta tid, veldig lang tid, sier George Best. Han har de siste årene stablet seg brukbart på beina. Ved å være en mye brukt «after dinner»-underholder og kommentator for Sky Sports og diverse reklameoppdrag. Men folkedopet har han ikke klart seg uten. Mange slemme tunger i Storbritannia mener Best uten drink er en umulighet. En svirebror på puben Phene Arms sier: «At han skal klare å slutte å drikke er like utenkelig som å få et spedbarn til å stoppe å gråte.»

...tørrlagt og drakk...

Best innrømmer at han har vært stordrikker i over 30 år, og at han har prøvd alt for å temme villdyret som ligger på sprit. Uten særlig hell. - Jeg har gått i terapi, vært på klinikker og medlem av Anonyme Alkoholikere, men etter en stund har jeg alltid havnet på fylla. En gang var jeg tørr i et år, og så feiret jeg det ved å gå på fylla, sier Best, som takker sin kone Alex (28): «Hun har reddet meg.» - Legene har fortalt oss at det ikke er mulig med en levertransplantasjon, ettersom George har påført seg leverskader selv ved å drikke gjennom 30 år, sier Alex (28).

...blomst fra Oasis...

Men hans blonde kone forguder den abdiserte driblekongen fra Belfast. Hun er ikke aleine om det. Best er for mange et langhåret popikon fra en svunnen tid, både hos den jamne brite og hos reportere i britiske aviser og fjernsynskanaler. Alle de tunge avisene har store og gode artikler om sin venn Best. The Guardian har også internett-linker for sine lesere (om Bests fotballiv) og (sykehusets leversenter). Og kjentfolk står i kø for å ønske god bedring. Britpop-stjerne Noel Gallagher (Manchester City-fan) har sendt ham en hyggelig blomsterhilsen. Det samme har flere engelske VM-helter fra 1966. Best er godt likt blant mot- og medspillere. Men én motspiller takler ikke Best, seg selv. - Når du først er på fylla, blir det ikke tid til å spise. Mat er ikke viktig. - Jeg så meg selv i speilet og fant ut at jeg hadde gått ned i vekt. Det var fantastisk, men det var noe som var helt feil også. Jeg hadde feil farge, jeg var blitt gul, sier Best. Som ble kåret til årets fotballspiller i Europa for sesongen 1967- 68. Best scoret 137 mål mens han var rød i trøya, og han holder fortsatt klubb-rekord med flest mål i en kamp. Han satte inn seks mot Northampton Town den 8. februar 1970, FA-cup femte runde. Nå har Best drukket seg til finalen.

BEKYMRET FRUE: Fru Best, Alex, er bekymret for mannens helse.