Best med ny hoppteknikk

Jacobsen gjorde justeringer og vant kvaliken igjen.

GARMISCH (Dagbladet.no): Siden fjerdeplassen i Oberstdorf har Anders Jacobsen (21) justert endel på hoppteknikken. I dagens kvalifisering i Garmisch-Partenkirchen trynet han på sletta etter å ha landet på 126,5 meter, men var likevel best.

- Jeg satser alt, og legger ikke noe imellom. Etter fjerdeplassen i hoppukestarten er jeg revansjlysten på å hoppe bedre, sier Anders Jacobsen til Dagbladet.no.

Nye vinkler

De tekniske justeringene er ikke store, men forhåpentlig tilstrekkelige til at han hopper seg opp på pallen i morgendagens nyttårsrenn.

- Justeringene dreier seg om vinkler på knær og lår i tilløpet. Håpet er at de skal gjøre meg enda bedre i bakken.

- Målet mitt er hele tida å hoppe godt på ski. Seierstankene lar jeg ligge, sier hoppkometen fra Hønefoss etter å ha vunnet kvalifiseringen, halvannet poeng foran verdenscup- og hoppukeleder Gregor Schlierenzauer (16).

Blankpolert

Fallet på sletta skyldtes at han skar ut.

KLAR FOR NYTTÅRSRENNET: Anders Jacobsen og de andre norske gutta kom seg alle trygt gjennom kvalifiseringen til nyttårshopprennet. Foto: REUTERS
KLAR FOR NYTTÅRSRENNET: Anders Jacobsen og de andre norske gutta kom seg alle trygt gjennom kvalifiseringen til nyttårshopprennet. Foto: REUTERS Vis mer

- Det er slikt som skjer innimellom. Jeg var ustø i landingen, samtidig som det var veldig glatt. Unnarennet var helt polert der jeg landet, sier Anders Jacobsen etter kjempehoppet på 126,5 meter, bare tre meter kortere enn bakkerekorden til polakken Adam Malysz.

Alle seks nordmennene kvalifiserte seg til morgendagens renn. Anders Bardal var nest best på 21.plass.

- Jeg er i ferd med å stabilisere meg, men var bedre i de to treningsomgangene enn i kvalifiseringen (119,5 meter). Heldigvis har jeg den nødvendige tålmodigheten som skal til, sier Anders Bardal.

Ljøkelsøy ikke fornøyd

Roar Ljøkelsøy endte på 24. plass (117,5 meter).

- Jeg mangler ganske mye, og er ikke fornøyd. I stedet for å hoppe på automatikk, må jeg kjempe meg i gang. I morgen handler det om å ta sjansen, så får det bli kulen eller overgangen, sier Roar Ljøkelsøy.

Tom Hilde ble nummer 27 (117 meter).

- Jeg har sett endel på viedo, og rettet opp endel småfeil. Målet mitt i morgen er å hoppe bra på ski, ikke bende som jeg gjorde i Oberstdorf, sier Tom Hilde til Dagbladet.no.

Best med ny hoppteknikk

Den gamle storhopperen Martin Schmitt er på vei mot toppformen igjen. Han var bare to tiendeler bak Jacobsen i dag, og hadde nest beste poengsum, med større fart. Det betyr veldig mye for tysk hoppsport, som har ligget nede med brukket rygg.

FORTSETTER Å IMPONERE: Anders Jacobsen var - som i Oberstdorf - best i kvaliken.
FALT: Anders Jacobsen falt på sletta, men han ble ikke skadet.