Best med smerter

TRONDHEIM (Dagbladet): Med skadd og smertefull tommel ble ungjenta Birgitte Sættem toppscorer for Norge i en kamp der garvede norske veteraner sviktet fullstendig.

- Nå er jeg veldig glad, sier Birgitte.

Uten hennes seks scoringer hadde Norge tapt i går. To scoringer i første omgang, og fire etter pause er mer enn godkjent. Særlig med tanke på at Larvik-jentas tommel ble strukket kraftig bakover i en duell. Alle som har kjent dette, vet at det gjør vondt. I natt må Birgitte regne med hoven og stiv tommel. Kvartfinalen er i verste fall i fare.

- Jeg håper det går bra, sier Birgitte.

Landslagslege Odd Arne Daljord måtte tape opp skuddhånda før Sættem kunne fullføre.

Tåler smerter

Ifølge Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad er smerter ikke noe problem for 21-åringen. Tidligere i VM sa han til Dagbladet.

- Hun har høy smerteterskel. Tåler mye.

Den egenskapen blir viktig for Sættem. For nå er hun nærmest garantert Marit Breiviks tillit fra start. Det fikk hun i går også - akkurat som i kjempekampen mot Hviterussland sist mandag. Hun innfridde igjen.

- Det gikk veldig bra for meg, sier hun.

Takker Cecilie

Særlig de åtte minuttene like etter pause var viktige. Da scoret Sættem tre mål på åtte minutter, og la grunnlaget for seieren. Men også Birgitte innser at det hadde gått galt uten Cecilie Leganger.

- Hun spilte utrolig bra.

- Reddet hun seieren?

- Ja, det kan du si, svarer Sættem - før hun kommer på Marit Breiviks innterpede teser om å sette kollektivet foran egoet. Det er bare derfor Sættem avslutter slik:

- Egentlig var jo dette en lagseier.