Best mener Owen er best

Fotballegenden George Best mener at Newcastle-spiss Michael Owen er bedre enn Real Madrid-stjernen David Beckham.

Newcastle betalte rundt 200 millioner kroner for den Liverpool-fødte spissen – kjøpt fra Real Madrid. Den spanske klubben punget ut 280 millioner kroner da de kjøpte Beckham fra Manchester United i 2003.

George Best er ikke i tvil om hvem som har gjort den beste handelen.

– Owen er stor, Beckham er god. Owen går direkte på mål, er rask og scorer. Beckham har andre kvaliteter som gjør han god. Det som utgjør forskjellen på spillerne er hvor farlig de er for motstanderens forsvar. Der er Owen bedre enn Beckham, sier han til den spanske sportsavisen AS.

Den tidligere Manchester United-stjernen mener imidlertid at Beckham er en viktig spiller.

– Beckham er en mediestjerne, og det hjelper klubben til å tjene mye penger. Penger spiller en stor rolle i fotball, og spillere som David er viktig. Klubben tjener mye på han, og det er et godt argument for å beholde ham, sier Best.

Nordiren var med på å vinne europacupen for United i 1968. Den gang slo de ut Real Madrid i semifinalen – etter en scoring av nettopp George Best. Den levende fotballegenden sier at han ikke forstår hvorfor Michael Owen måtte slite benken i den spanske hovedstaden.

– Jeg tror ikke jeg ville ha skjønt det selv om trener Vanderlei Luxemburgo hadde forklart det til meg. Trenere kan gjøre ting som ingen skjønner, selv ikke spillerne, kommenterer Best.

Owen ble kåret til årets spiller i Europa i 2001. (ANB)

SKILLER LAG: Michael Owen stakk i går til Newcastle. David Beckham er stadig i Real Madrid. Foto: Scanpix/Reuters
SKILLER LAG: Michael Owen stakk i går til Newcastle. David Beckham er stadig i Real Madrid. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
LEGENDEN SNAKKER: George Best mener Owen er stor, mens Beckham bare er god.