NY TRENER I SIKTE: Her depper tilreisende Stabæk-supporterne  over 0-3-tapet mot Tromsø på Alfheim i går kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
NY TRENER I SIKTE: Her depper tilreisende Stabæk-supporterne over 0-3-tapet mot Tromsø på Alfheim i går kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

- Best om han overtok med en gang

Men Stabæk-fansen jubler for Lennartsson.

||| (Dagbladet): Jörgen Lennartsson blir Stabæks nye trener. Han overtar for RBK-klare Jan Jönsson fra og med 1. januar 2011.

Utnevnelsen av 45-åringen mottas med trampeklapp hos fansen i Stabæk Support.

- Vi er kjempebegeistret. Jeg kjenner ham ikke veldig godt, men det jeg leser på CV-en hans virker å være helt i tråd med det vi ønsker fra en Stabæk-trener, sier supportertalsmann Albert Bårnes til Dagbladet.

Tillit til Jönsson Da Jönssons avgang ble klar uttrykte Bårnes et ønske om Jönsson burde trekke seg tilbake umiddelbart, og la assistent Geir Bakke styre laget ut sesongen.

- Idéelt hadde det vært best om han overtok med en gang, men vi har full tillit til at Jönsson vil prøve å vinne alle Stabæks kamper ut 2010. Det har blitt fremstilt som en konflikt, men det er det egentlig ikke, sier Bårnes.

Supporterne stiller seg derfor bak klubben når Jönsson fortsetter ut sesongen.

- Det viktigste for oss er å se at det langsiktige er på plass, og vi er veldig positive til Lennartson.

Førstevalg Stabæk-supporterne etterlyste en «lugn» erstatter til Jönsson, og tror 45-åringen som kommer fra det svenske U21-landslaget innfrir de fleste krav.

- Han står for en ballbesittelse og optimistisk fotballfilosofi, helt i tråd med det vi liker å kalle Stabæk-fotball. Slik vi har forstått det har han hele tiden vært Stabæks førstevalg til å ta over etter Janne, sier supportertalsmannen.

• Lennartsson stiller på en pressekonferanse på Fornebu kl. 12.30. Dagbladet kommer tilbake med mer.

LIKER FILOSOFIEN: Jörgen Lennartsson står for en fotballfilosofi som Stabæk-fansen liker godt. Foto: REUTERS/Christian Charisius
LIKER FILOSOFIEN: Jörgen Lennartsson står for en fotballfilosofi som Stabæk-fansen liker godt. Foto: REUTERS/Christian Charisius Vis mer