Best om sommer'n

Langoddsen er et sommerspill. Da hagler det med fristelser på lista. Resten av året gjelder det å velge sine objekter med omhu.

Om sommeren står norske 2. divisjons fotballkamper på lista. Her er det faktisk enkelt å komme ut som en vinner. Norsk Tipping er - bevisst eller ubevisst - ofte meget rause med oddsene.

  • Vårsesongen pleier også å være brukbar, med sesongavslutninger i de forskjellige fotballigaene som hovedmey. Gjennom høsten og vinteren er det atskillig verre å komme godt ut. Da er det mest av alt uforutsigbar engelsk fotball som står i fokus.
  • Fordelen med langoddsen er de faste oddsene. Du vet alltid på forhånd hva du får i retur dersom du skulle vinne. Det største minuset er Norsk Tippings ganske dårlige oddsskala. De beregner seg rundt 20 prosent i fortjeneste pr. kamp. Dessuten kan man ikke spille på mindre enn tre kamper.
  • Utenlandske bookmakerne beregner seg en fortjeneste som varierer mellom 10 og 17 prosent pr. kamp. Hos mange av bookmakerne går det også an å spille på enkeltkamper.
  • Norsk Tippings kamputvalg er heller ikke bra nok. Bare 60 kamper i uka er lite. Bookmakerne setter odds på alle de store fotballigaene i Europa. Norsk håndball dukker også altfor sjelden opp på langoddsen, mens det for eksempel er for mye av vrien svensk hockey. Enda verre er NHL og den nest beste fotballigaen i Tyskland.
  • Vårt råd er å styre unna England og Bundesliga. Når kamper fra land som Italia, Frankrike og Spania dukker opp, gjelder det imidlertid å være på vakt. Her går det i langt større grad etter oppskriften, og spesielt i Italia kommer det mange runder med plankekjøring. Europacupene i fotball er også ofte meget spillbare saker, det samme gjelder når VM- og EM-kamper i håndball er aktuelle.