Best på banen - best betalt

Hangeland med 18 millioner i inntekt. Sjekk lista for landslagsgutta.

HAR SUKSESS: Brede Hangeland har skaffet seg et navn i Premier League, noe som gjenspeiler seg på inntektssida. Fulham-stopperen troner øverst blant landslagsgutta på skattelistene for 2009. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HAR SUKSESS: Brede Hangeland har skaffet seg et navn i Premier League, noe som gjenspeiler seg på inntektssida. Fulham-stopperen troner øverst blant landslagsgutta på skattelistene for 2009. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Brede Hangeland blir stadig koblet til større engelske klubber enn Fulham, men rent lønnsmessig lider landslagskapteinen uansett ingen nød på Craven Cottage.

I skattelistene for 2009 står 29-åringen oppført med en nettoinntekt på 17 884 967 kroner, et tall ingen andre av våre beste menn matcher.

Riktignok kan Morten Gamst Pedersen trolig skilte med en enda bedre årslønn for fjoråret - hans nye kontrakt gir ham rundt 30 millioner kroner årlig - men Blackburn-proffen er oppført med 0 i inntekt. Roma-proff John Arne Riise finnes ikke i skattelistene i det hele tatt, mens Aston Villa-proff John Carew er registrert med en inntekt på 251 731. Ligningsformuen hans har krympet fra drøye fem millioner i 2008 til 2 922 183 i 2009.

Hangeland står med 1 418 703 kroner i formue og skattet 86 606 kroner, men sørget garantert for å legge igjen langt høyere beløp til britiske skattemyndigheter.

Iversen best betalt av de hjemlige Nummer to blant gutta som var med i Drillos siste landslagstropp var Toulouse-proff Daniel Braaten. Oslo-gutten hadde en inntekt på nærmere sju og en halv million kroner, mens skattetallet er tilsvarende beskjedent som landslagskapteinen: 58 959.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.