Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Best på banen - best betalt

Hangeland med 18 millioner i inntekt. Sjekk lista for landslagsgutta.

HAR SUKSESS: Brede Hangeland har skaffet seg et navn i Premier League, noe som gjenspeiler seg på inntektssida. Fulham-stopperen troner øverst blant landslagsgutta på skattelistene for 2009. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HAR SUKSESS: Brede Hangeland har skaffet seg et navn i Premier League, noe som gjenspeiler seg på inntektssida. Fulham-stopperen troner øverst blant landslagsgutta på skattelistene for 2009. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Brede Hangeland blir stadig koblet til større engelske klubber enn Fulham, men rent lønnsmessig lider landslagskapteinen uansett ingen nød på Craven Cottage.

I skattelistene for 2009 står 29-åringen oppført med en nettoinntekt på 17 884 967 kroner, et tall ingen andre av våre beste menn matcher.

Riktignok kan Morten Gamst Pedersen trolig skilte med en enda bedre årslønn for fjoråret - hans nye kontrakt gir ham rundt 30 millioner kroner årlig - men Blackburn-proffen er oppført med 0 i inntekt. Roma-proff John Arne Riise finnes ikke i skattelistene i det hele tatt, mens Aston Villa-proff John Carew er registrert med en inntekt på 251 731. Ligningsformuen hans har krympet fra drøye fem millioner i 2008 til 2 922 183 i 2009.

Hangeland står med 1 418 703 kroner i formue og skattet 86 606 kroner, men sørget garantert for å legge igjen langt høyere beløp til britiske skattemyndigheter.

Iversen best betalt av de hjemlige
Nummer to blant gutta som var med i Drillos siste landslagstropp var Toulouse-proff Daniel Braaten. Oslo-gutten hadde en inntekt på nærmere sju og en halv million kroner, mens skattetallet er tilsvarende beskjedent som landslagskapteinen: 58 959.

Av våre hjemlige tippeligaspillere er Steffen Iversen i en klasse for seg. Spissen kan forsvinne fra Rosenborg etter denne sesongen, men hever ingen dårlig lønn på Lerkendal heller med drøye fem millioner i nettoinntekt for 2009. Omtrent halvparten gikk i kassa til skattemyndighetene.

HØYEST OG LAVEST INNTEKT AV DE HJEMLIGE: Steffen Iversen og Markus Henriksen.  
Foto: Morten Holm / Scanpix
HØYEST OG LAVEST INNTEKT AV DE HJEMLIGE: Steffen Iversen og Markus Henriksen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

Erik Huseklepp var lønnsvinneren blant landslagsgutta som yter skatt til Norge i fjor, da han bokførte 5,6 millioner kroner i inntekt. Det beløpet skyldtes nok i stor grad en klekkelig sign-on-fee da han signerte en ny kontrakt med Brann, for inntekten falt til 2 062 408 i løpet av det neste året.

Høgli klatrer
Tom Høgli har vært en bunnsolid spiller for landslaget i Drillos regjeringstid, men har plassert seg på jumboplass lønnsmessig tidligere. Nå har Tromsø-backen imidlertid lagt tre hjemlige mann bak seg, og sisteplassen er overtatt av årets tippeligakomet Markus Henriksen.

18-åringen noterte i overkant av 67 000 kroner i nettoinntekt i fjor, hvorav 15 000 gikk i skattekassa.

Sjefen sjøl - Egil «Drillo» Olsen - gjør seg ikke bort lønnsmessig sammenlignet med spillerne. Landslagstreneren står med en inntekt på over tre millioner kroner for fjoråret, hvorav nærmere halvannen million ble lagt igjen i skatt.

OVER TRE MILLIONER I INNTEKT: Landslagssjef Egil Drillo Olsen. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix .
OVER TRE MILLIONER I INNTEKT: Landslagssjef Egil Drillo Olsen. Foto: Erlend Aas / Scanpix . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!