-  Best på tampen

På tampen av en tung sesong er norsk hoppsport der den skal være.

Bjørn Einar Romøren, Henning Stensrud, Daniel Forfang og Roar Ljøkelsøy sikret Norge en komfortabel lagseier i Lahti i går.

Etter en fjorårssesong med 13 enkeltseirer i verdenscupen, VM-tittel i skiflyging individuelt og laghopp og seier i Hoppuka ble det en stor nedtur da Roar Ljøkelsøy endte på åttendeplass i åpningsrennet i oktober. Den første verdenscupseieren kom ikke før i konkurranse nummer 18 - 29. januar.

Feil tog

-  Jeg skjønner at publikum og media har vært skuffet over oss. Den første og største feilen vi har gjort denne sesongen, var at vi ble med på det toget. Vi målte oss hele tida mot fjoråret, sier trener Mika Kojonkoski til Dagbladet.

Og det går selvfølgelig ikke.

-  Det finnes ingen verdensmestrer, bare de som har vært det og de som skal bli det. Hver dag starter du på nytt, det tok tid før vi klarte å tenke sånn, sier finnen.

-  Tilbake

Den siste måneden har Kojonkoski merket at elevene hans har vært på vei tilbake til storformen. Sølv, bronse og to fjerdeplasser i VM gjorde godt.

-  Vi var bare noen små justeringer fra å ta gull, men VM gjorde at vi fikk fjernet presset. Seieren i dag er en hevn for hele vinteren. Nå er vi tilbake, sier Kojonkoski før han gjentar seg sjøl.

-  Men i morgen er det en helt ny dag.

Og neste helg er det verdenscuprenn på Lillehammer og ikke minst i Holmenkollen.

ENDELIG: Plutselig stemte det for norsk hoppsport igjen. Bjørn Einar i Romøren (i midten) viser på utagerende måte hva hvor godt det var å vinne. Daniel Forfang (t.v.) og Henning Stensrud var heller ikke lei seg for seieren i lagkonkurransen.