-  Best siden Pål Jacobsen

Ham-Kam-treneren skamroser lagets midtbanestrateg Jan Michaelsen (34).

HAMAR (Dagbladet): -  Han er den beste spilleren som har vært i Ham-Kam siden Pål Jacobsen, sier Solbakken. I går scoret midtbaneeleganten med hovmesterblikket to mål, slo millimeterpasninger og var banens bestemann.

Vil bli

-  Jeg lever for fotballen, elsker å spille kamper og gjør alt jeg kan ute på banen. Kontrakten min med Ham-Kam løper ut 1. november, men jeg har lyst til å bli. Problemet er at familien min bor i Hillerød, sier Jan Michaelsen til Dagbladet.

Ham-Kam vil også at superdansken skal bli på Hamar.

-  Vi hentet ham 1. juli i fjor, og vil sette oss ned med ham og diskutere et nytt kontraktstilbud i løpet av sommeren. Jan er en strålende spiller som vi vil beholde, sier Ham-Kams klubbdirektør Truls Haakonsen etter jubelkampen i går kveld. Selv håper Jan Michaelsen å spille fotball noen år til.

Fotballfamilie

-  Landslaget er uaktuelt, men klubbfotballen kan jeg holde på med også etter at jeg har passert 35. På landslaget blir jeg nok stående med de 19 kampene jeg fikk i åra 1999-2004. Om fem-seks år håper håper jeg å fortsette karrieren som trener. Sannsynligvis i Danmark, sier Jan Michaelsen.

At han skal fortsette med fotballen også i framtida, ser han på som en selvfølge.

-  Faren min, Allan Michaelsen, har åtte landskamper og trener FC Nordsjælland. Onkelen min, Henning Munk Jensen, var landslagskaptein i 62 kamper, sier Jan Michaelsen.

Ledermålet hans i går var rein flaks.

-  Jeg vet at det skjer mye foran mål, og chippet ballen inn i boksen fra nærmere 40 meter. At den gikk inn, skyldtes at Espen Olsen forvirret Molde-keeperen, og var rein flaks. Straffesparket som ga 2-0 var jeg sikker på at skulle gå inn. Jeg har nemlig aldri misset ei straffe, sier Jan Michaelsen.

Svimmel målscorer

Rob Friend headet inn 2-1, før Kenneth Dokken punkterte kampen med å score Ham-Kams tredje mål på sitt andre spark på ballen.

Espen Olsen var så sliten at han ble svimmel midtveis i andreomgangen, men klarte likevel å score sitt første og Ham-Kams fjerde mål før dommeren blåste av kampen.

For Ham-Kam ser det ut for at måltørken definitivt er over. Laget spilte fem kamper på rad uten scoring fra 8. mai til 19. juni, men har nå 2-1 over Odd Grenland og 4-1 over Molde i de to siste kampene.

-  Laget begynner å få normal uttelling. Da går alt lettere, sier Ståle Solbakken.

-  Måltørken er over. Vi har jobbet oss gjennom problemene, sier gårsdagens bestemann Jan Michaelsen.

Vil bli: Danske Jan Michaelsen storspiller for Ham-Kam, og blir gjerne på Hamar.