Best siden slutten av januar

Ingen har tatt flere poeng i Premier League enn Manchester United siden januarvinduet stengte.

VISER FORM: Formpila til Manchester United har pekt oppover etter at Bruno Fernandes kom til klubben. Det er gode nyheter for Ole Gunnar Solskjær. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB
VISER FORM: Formpila til Manchester United har pekt oppover etter at Bruno Fernandes kom til klubben. Det er gode nyheter for Ole Gunnar Solskjær. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Watford lørdag 21.00 (FA-cupen).

Lørdag 19. desember var det nøyaktig to år siden sjokkbeskjeden kom: Ole Gunnar Solskjær (47) ble ansatt som midlertidig manager i Manchester United.

Klubben lå på sjetteplass i Premier League - nærmere nedrykk enn tabelltopp. Med Solskjær ved roret gikk laget 12 seriekamper (ti seire) uten tap og «Solskjær-tabellen» ble med ett et fenomen.

Nordmannen ledet klubben i 19 kamper før han fikk jobben permanent 28. mars. United-ledelsen kunne nesten ikke overse den sportslige snuoperasjonen etter sparkingen av José Mourinho.

Solskjær har ledet de røde i totalt 115 kamper som manager. Statistikken viser at han har gått seirende ut av 66 kamper, har spilt uavgjort 22 ganger og står med 27 nederlag. Den samlede målforskjellen er 220-124 (ifølge Transfermarkt).

Flest poeng

Av topp-6 lagene er det bare Liverpool som har gjort det bedre enn Manchester United de siste 38 ligakampene i Premier League.

Siden overgangsvinduet i januar stengte for i underkant av ett år siden, har ingen lag tatt flere poeng i Premier League enn Manchester United - som også står med færrest tap i samme periode (tre tap).

Manchester United står med 19 - 8 - 3 (seier - uavgjort - tap) på 30 kamper. Liverpool har 18 - 8 - 5 i samme periode (31 kamper), Manchester City har 18 - 5 - 6 (29 kamper) og Spurs har 15 - 9 - 6 (30 kamper). Det vil si at United har tatt flest poeng (65) av samtlige Premier League-lag siden slutten av januar.

Som Øyvind Alsaker uttalte til Dagbladet nylig, i forbindelse med en ekspertrunde hvor han ble bedt om å synse litt om hvem som vinner Premier League denne sesongen:

- Så mye kjeft som han (Solskjær) har fått og så kritisert som han har vært. Jeg syns det har vært en veldig unyansert dekning av Manchester United de to åra han har vært der, det må jeg si. Jeg syns jeg har sett en rød tråd i alt han har gjort.

Du kan lese mer om saken her:

Mer på det jevne

Det har hele tiden blitt brukt mot Manchester United at de er ujevne i prestasjonene. At de røde på en god dag kan slå hvem som helst, samtidig som bunnivået kan virke skremmende.

- Jeg vet at narrativet er at vi er veldig ujevne og jeg skal ikke argumentere for mye imot det, men hvis du ser tilbake fra og med lockdown-perioden og til og med fra slutten av januar, mener jeg at vi er en de mest jevne lagene i landet, uttalte Solskjær til Sky Sports nylig.

Et av sesongens mest overraskende tap var 1-3 hjemme mot Crystal Palace i serieåpningen, og så kom det stygge 1-6-nederlaget mot Tottenham på Old Trafford 4. oktober.

- Tottenham-tapet ble selvfølgelig gjort til en stor greie, men vi spilte med ti mann og hadde ikke hatt noen oppkjøring til sesongen, mener Solskjær.

Jevnt i toppen

Liverpool og Manchester City har satt standarden de siste to sesongene og vært i en klasse for seg, men inneværende sesong ser ut til å bli jevnere enn på lenge.

Det er fortsatt 14 lag som har mellom 22 og 33 poeng.

- Som manager er du aldri hundre prosent fornøyd. Du ønsker alltid mer og du vet hele tiden at kravene og standarden her i Manchester United er på det høyeste - som det skal være. Det er først på slutten av sesongen du vet hvor bra du har gjort det. Men vi er på vei oppover på tabellen og spiller bedre, sa Solskjær for noen uker siden.

Nå vil Manchester United lede ligaen med seier i hengekampen mot Burnley.

- Vi er blitt mye bedre på ett år, eller bare siden august da vi spilte i Europa. Vi er et steg nærmere, vi har utviklet oss mye. Troppen er fokusert, og vi er klare for å gi det et forsøk, sier Solskjær på en pressekonferanse før møtet med Manchester City i Ligacupen.

Tilbakeblikk

Hvis vi ser på laget Solskjær startet med i sin første kamp som United-manager (5-1-seieren over Cardiff), så er fortsatt brorparten av spillerne sentrale i sesongens lag.

David de Gea, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Nemanja Matic, Paul Pogba, Anthony Martial og Marcus Rashford startet alle kampen i Wales. Ashley Young og Ander Herrera er solgt, mens Jesse Lingard og Phil Jones ikke får spilletid og lever på lånt tid.

Solskjær har hentet totalt ni spillere i løpet av to år: Harry Maguire, Aaron Wan Bissaka, Bruno Fernandes, Donny van de Beek, Daniel James, Alex Telles, Odion Ighalo, Facundo Pellistri og Edinson Cavani.

De tre førstnevnte spiller stort sett det som er av kamper, mens Solskjær er forsiktig med matchingen av van de Beek og Telles. James og Pellistri er unge og spillere for framtida, mens Ighalo og til dels Cavani er backup i angrepet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer