Best som innbytter

LONDON (Dagbladet): Valencia- Manchester United 0- 0. Nummer 20 Solskjær spilte fra start i går kveld. Og Ole Gunnar hadde en gullsjanse, men ballen trillet på keeper. - Hadde Solskjær kommet inn som reserve, hadde han scoret i denne situasjonen.

Dette var sarkasmekommentaren fra Wimbledons kaptein Robbie Earle på on sport etter at Solskjær møtte et perfekt Teddy Sheringham-innlegg etter 21 minutter. Ole kom seg flott foran oppasseren, men skliskuddet ble spansk keepermat. Uten krydder.

Og Robbie Earle er ikke det eneste sannhetsvitne på at Solskjær må kunne kalles en superreserve. Ferguson lot Andy Cole og Dwight Yorke hvile i går. Korrekt.

Men Solskjær fra start er ingen rød resept på mål. At solfoten sjøl hater betegnelsen supersub har han lov til. Men er det så ille? Ikke for Ferguson, ikke for United og ikke for Semb.

Ole er gull verdt for ethvert lag. En gullreserve er noe alle med økonomisk sans...nettopp har sansen for.

Fiestafotball

Valencia åpnet klart best. Anført av midtbanestrategen Claudio Lopez. Tre svære sjanser, to skudd og en heading. Teknisk og rask fotball. De røde var gode og heldige som holdt nullen. Terry Sheringham og Solskjær hadde Uniteds klart beste muligheter.

- Vi burde ha scoret to, var manager Fergusons kommentar.

Men det burde stått 1-0: Valencias franskmann Jocelyn Angloma feide ballen i stolpen fra 20 meter, klart utenfor Mark Bosnichs rekkevidde.

Misforståelsen: Henning Berg trodde Bosnich fulgte med i timen, det gjorde han ikke. Bergs tilbakespill ble derfor en gratismulighet for spanjolene.

Siestafotball

Valencia klarte seg med uavgjort for å gå videre. Og størst jubel var etter 90 minutter. Spanjolene videre. United også. Etter at Solskjær fikk gult kort for en stygg tackling.

Han ble byttet ut etter 67 minutter. Til fordel for en annen som ikke er stamgjest blant de 11 utvalgte, Jordi Cruyff. Han gjorde ikke spesielt mye.

Men hvem bryr seg om det? United er gruppevinner og slipper dermed Barcelona eller bayerngjengen i kvarten.

En spansk en fra skotten: - Og skulle vi gå til finalen så hadde det vært perfekt for engelsk fotball hvis vi møter Chelsea i Paris i finalen, sa Ferguson. Med et vinnersmil.