<strong>LUFTIG SVEV:</strong> Espen Lie Hansen hoppet høyest av landslagsgutta på VilVite-senteret i Bergen før EM-kvaliken mot Nederland i fjor høst. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/SCANPIX
LUFTIG SVEV: Espen Lie Hansen hoppet høyest av landslagsgutta på VilVite-senteret i Bergen før EM-kvaliken mot Nederland i fjor høst. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/SCANPIX Vis mer

Best spenst og flest mål - før VM

Espen (21) er Norges nye joker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når håndballeksistensen står på spill i VM, er det ikke unggutta som skal dra det tunge lasset. Da skal stjernene ta grep.

Men før det får ferskingene trolig sjansen til å vise seg fram.

En av dem som har store ambisjoner om å skyte seg inn i norske håndballhjerter er Espen Lie Hansen (21).

Toppscorer før VM Drammen-spilleren har vært god i oppkjøringen og han vil trolig få bra med spilletid - spesielt mot antatt svakere nasjoner som Japan og Brasil.

- Jeg føler jeg har tatt vare på sjansene jeg har fått. Jeg spilte ikke så mye mot Sverige, men fikk gjort mye på kort tid. Brasil-kampen var grei, selv om jeg kanskje hadde litt overtenning mot slutten - men jeg er jo med for å lære litt om sånne ting. Romania gikk også greit, men jeg gjorde noen dårlige vurderinger innimellom. Jeg føler at jeg har lagt inn en grei søknad, sier Lie Hansen til Dagbladet.

Han banket inn 21 mål på de tre kampene. Like mange som på hans 11 første kamper til sammen - og flest av alle i oppkjøringskampene.

- Jeg føler det har løsnet litt og er blitt litt varmere i trøya.

Spenstig kar Venstrebacken var ikke like varm i trøya i oktober, da landslaget spilte EM-kvalik mot Nederland og Hellas. Men han var såpass trygg at han ikke var beskjeden da gutta testet spensten på VilVite-senteret i Bergen.

Best spenst og flest mål - før VM

Ingen kom seg høyere enn Lie Hansens 93 centimeter.

- Det var jo bare en øvelse der, så jeg vet ikke om jeg har best spenst på landslaget - selv om jeg hoppet høyest.

- Et det ikke godkjent av lagkameratene?

- Vi har ikke snakket så mye om det, men jeg må jo si at jeg hoppet høyest. Så får de heller si at de ikke var varme eller noe sånt.

- Tatt store steg Landslagssjef Robert Hedin tok med Lie Hansen til EM i Østerrike i fjor også - men det mesterskapet tilbrakte 21-åringen på tribunen. Han var med som back-up og for å lære.

Denne gangen er Lie Hansen en viktigere brikke. Kanskje til og med en joker.

- Espen har scoret mange mål, men han bruker fortsatt litt mange skudd og gjør noen feilvurderinger. Likevel: Han har tatt store steg framover. Det er veldig interessant om han kan fortsette sånn, sier Hedin til Dagbladet.

FAKTA

• Norge møter Japan (fredag), Ungarn (lørdag), Østerrike (mandag), Brasil (tirsdag) og Island (torsdag) i gruppespillet. De tre beste går videre.

• Etter Island-kampen er det en hviledag, før gutta forhåpentligvis skal spille mellomspill - trolig mot Frankrike, Tyskland og Spania. Tre kamper på fire dager.

• Om semifinaledrømmen går i oppfyllelse blir det to hviledager, før semifinalen 28. januar. Bronsefinale og finale spilles 30. januar.

Som legger til at Espen Lie Hansen fortsatt har litt å gå på bakover på banen.

- Men det er naturlig når han er såpass ung, da kan vi ikke forvente like mye i forsvar. Jeg synes likevel han har klart seg greit, og han er best av de unge forsvarsmessig.

NB! For Norge og de aller fleste andre starter VM i morgen. Men allerede i kveld «tjuvstarter» vertsnasjonen Sverige mot Chile i Göteborg.

<strong>SCORET FLEST I OPPKJØRINGEN:</strong> Espen Lie Hansen puttet 21 mål i løpet av tre oppkjøringskamper. Ingen scoret flere. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
SCORET FLEST I OPPKJØRINGEN: Espen Lie Hansen puttet 21 mål i løpet av tre oppkjøringskamper. Ingen scoret flere. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer