Best uten ball

- De som er gode til å spille fotball får gjøre det, mens de som er gode til å styre landet får ta seg av det. Det var statsminister Jens Stoltenbergs unnskyldning for å ikke spille fotball under Norway Cup.

Statsministeren ville helst snakke om fotball i stedet for å spille fotball da han i besøkte Ekebergsletta i går.

Karrieren som fotballspiller er nemlig svært begrenset for statsministeren.

- Jeg spilte litt fotball på Utøya, men det er mange år siden. Jeg har aldri drevet det særlig langt i fotball, sa statsministeren etter besøket.

Dommer

Jens Stoltenberg kan derimot skryte på seg flere år som fotballdommer på hytta på Hvaler.

- Hver sommer er jeg fotballdommer på en løkke utenfor hytta. Det var nokså greit før, da barna bare var fem-seks år. Da kunne jeg sitte i fluktstolen og dømme. Nå springer jeg rundt og blir kjeftet på. De roper «ut med dommern» til meg, så det er langt mer krevende nå, fortalte Stoltenberg da han møtte barna i Bækkelaget.

Ga penger

Stoltenberg brukte to timer på Norway Cup i går kveld. Det var stort sett jenter som som stormet fram for å hilse på statsministeren og be om autografen.

- Bortsett fra at vi skulle se Kolls jentelag spille, var nok det tilfeldig, sa Stoltenberg.

Han var også innom sykestua der Thea Camilla Eriksen (15) fra Opsal IF tilbragte sin siste dag på Norway Cup.

- Jeg tråkket over i en takling og kan ikke spille mer. Nå kommer pappa og henter meg. Men jeg skulle gjerne vært her lenger, for i dag skulle vi spille mot et amerikansk lag, sa Thea til statsministeren.

<B>BRUKTE HENDENE:</B> Jens Stoltenberg er ingen stor fotballspiller og nøyde seg med å kaste på blink da han var på Ekebergsletta i går.