Best uten Bergen

ULLEVAAL (Dagbladet): Teitur Thordarsson fikk endelig se hvor gode gutta hans kan være da de reiste seg etter en håpløs førsteomgang. - Hadde vi hatt Røkke med oss, kunne vi ha flytta hele klubben, flirer Thordarsson.

For islendingen vet bedre enn de fleste hvor vanskelig det er å få ro, både i med- og motgang, i landets galeste fotballby.

- Jeg tror det hadde vært fullt mulig å ta medalje med dette laget i en annen by. Det er verst for spillerne å takle det enorme presset. Men jeg tror alle har tro på det vi gjør, og jobber hardt for å få det til, sier Teitur til Dagbladet.

- Helt sykt

I går så Brann ut som et viljeløst miniputtlag før pause. To flaue skudd på mål, det første etter 34 minutter, var alt laget skapte framover. Etter hvilen snudde alt, spesielt etter at Tommy Knarvik scoret reduseringsmålet. Derfra og inn spilte Brann god fotball.

Etter kampen rådet det en uvirkelighetsstemning i Brann-garderoben. Noe som kanskje forklarer hvorfor det går så opp og ned med klubben.

  • Dagbladet fanget opp følgende replikk fra eks-spiller og nåværende spillerutvikler, Per Ove Ludvigsen i garderoben etter kampen:

- Bergensavisene hadde laget klar førstesidene om krise etter først omgang. Vi ødela alt for dem. Se på journalistene nå. Nå virrer de rundt og aner ikke hva de skal skrive om, he, he.

Brann har nemlig alle mot seg når det går dårlig. Det er sjelden lett. Men samtidig er det knapt noen som er mer entusiastiske enn bergensere når det går bra.

- Helt sykt at det snur sånn, konstaterer kaptein Roy Wassberg.

Han tror reduseringsmålet til Tommy Knarvik snudde alt.

- Da fikk vi troen i oss alle mann. Da gikk vi for seier kollektivt. Alle ville vinne. Ingen var fornøyd med uavgjort. En deilig følelse, sier han.

- Psyko

Tommy Knarvik er enig med kapteinen sin. Når Brann lykkes, er de bedre enn de fleste.

- Helt utrolig. I førsteomgang greide vi ingenting. Plutselig snur alt. Vi får rom, og alle spillerne vil ha ballen. Vi var rett og slett gode etter pause, sier Knarvik.

Han er enig i at spillerne blir preget av byen de bor og spiller fotball i.

- Ingen plasser er sånn som Bergen. Det er en egen kultur med Brann. Alle har noe å si, og vil mene noe om oss.

- Det er jo helt psyko hver gang vi taper.

Og uansett hvordan man snur og vender på det, så virker det inn på sinnet til unge fotballspillere.

- Det er klart det påvirker oss. Man begynner å tro på det som sies og skrives. Det har vært sånn i denne klubben i mange år.

Alex Valencia var en av mange Brannspillere som stod opp fra de døde etter pause.

- At det varierer så voldsomt, er jo et pluss når vi er gode. I dag skapte vi et sinnssykt trøkk når vi snur kampen, og alle gir 110 prosent. Vi får liksom litt ekstra tro på det vi gjør i medgang, sier Valencia til Dagbladet.

- Jeg håper vi berger plassen nå. Det tror jeg hele Norge gjør. Brann som klubb er en av Tippeligaens største profiler. Dessuten. Det er ingen på laget som tør å rykke ned.

- Da er det bare å finne seg en ny by å bo i?

- Ja, helt riktig.

SELVMÅL: Lyn-spiller Frode Hansen sørget for Brann-seier med et selvmål fire minutter før full tid. Til venstre Brann-spiller Armann Bjørnsson.
b> SÅ GLAD, SÅ GLAD: Brann-trener Teitur Thordarsson jublet som om han hadde vunnet cupfinalen på Ullevaal i går. - Det er rett og slett en deilig følelse å snu en kamp, sier han.