Best uten Gerrard

Liverpool gjør det best når Steven Gerrard ikke er på banen. To sesonger på rad har laget vunnet flere kamper når han er på sidelinja, enn når han spiller.

Det har vært ei uke med tøffe påkjenninger for Liverpool-fansen. Først kom meldingene om at kaptein Steven Gerrard var i krangel med manager Rafael Benitez. Så gikk klubbens ledelse til det skritt å fortelle folket, på sin egen hjemmeside, at spilleren hadde bedt om å få forlate Anfield.

Den meldinga ble avkreftet neste dag. For da fikk Gerrard endelig snakket med styreformann Rick Parry. Enden på visa var at en mengde fans hadde brent trøyene sine bortkastet - kapteinen ønsket ikke klubbskifte likevel.

Skal man tolke Jump Media Groups poengstatistikk for de siste to sesongene, hadde det ikke gjort noe om han dro.

Verst sist sesong

Sist sesong gikk inn i historien som en av de største for Liverpool. Opphentinga i Champions League-finalen i Istanbul vil bli snakket om så lenge fotballen er rund, og få tror den ville vært mulig uten Steven Gerrard.

I ligaen var det imidlertid langt mellom oppturene. Og tallene viser at kapteinens innvirkning på resten av laget dessverre ikke var mye å skryte av.

Så lenge trøye nummer 8 var i bruk, ble det like mange tap som seirer: 12 av hver. Uten kapteinen ble det fem trepoengere på åtte kamper.

Liverpool vant altså bare 43 prosent av kampene med Gerrard i startoppstillinga, mens det ble 60 prosent full pott i de kampene Benitez måtte nøye seg med en vikar.

Ny kontrakt

I 2003/2004 sto Steven Gerrard over fire kamper. Av disse vant Merseyside-laget to, og tapte to. Tallene fra statistikkfirmaet Opta viser altså seier i 50 prosent av de Gerrard-frie kampene. Med midtbanespilleren på plass ble det seier i 14 av 34 oppgjør. 12 endte uavgjort, noe som gjør at Liverpool i snitt tok flere poeng per kamp med Gerrard på banen - men at de prosentvis vant flest så lenge han var utelukket for spill.  Det er ventet at Steven Gerrard i dag endelig vil signere en ny fireårskontrakt med de røde, som vil binde ham til klubben fram til sommeren 2009.

BEST I DRESS? Liverpools Steven Gerrard har kanskje ikke den innflytelsen på laget som han burde. Liverpool har vært best når han har trukket i dress.