Best uten kapteinsbind

Erik Hoftun har ikke før gitt fra seg kapteinsbindet, så står han fram som sjef igjen.

TRONDHEIM (Dagbladet): Han storspilte både defensivt og offensivt i den første seriekampen uten kapteinsbindet på armen.

-  Erik trenger ikke kapteinsbindet. Han er kaptein uansett, i kraft av sin person, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til Dagbladet.

Han har vanskelig for å finne ord som beskriver innsatsen til midtstopperveteranen.

-  Hva skal man si? Han spilte en strålende fotballkamp. Erik fortjente dette. Er det noen jeg unner denne kampen, så er det ham.

Gammeltrener Nils Arne Eggen er like begeistret.

-  Særdeles pluss pluss, er karakteren han gir forsvarskjempen i garderoben.

-  Artig

Hoftun har vært med på for mye til å la seg rive helt med, men det er lett å se at han er glad.

 EKSKAPTEIN:  Gamle-Erik Hoftun er tilbake som kongen på haugen - nå uten kapteinsbind. Her blir han gratulert av Per Ciljan Skjelbred. Foto: Tom E. Østhuus
EKSKAPTEIN: Gamle-Erik Hoftun er tilbake som kongen på haugen - nå uten kapteinsbind. Her blir han gratulert av Per Ciljan Skjelbred. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Det var artig å være utpå der i dag, og det var artig å score mål. Det er nok lenge siden jeg har spilt så godt, men sånn er det jo med hele laget. Vi har vært langt nede.

Veteranen er glad han ga fra seg kapteinsbindet, og han har ingen planer om å ta det tilbake.

-  Jeg ga fra meg kapteinsbindet for å komme i angrepsposisjon. Det tynget mer enn det gledet. Dette var min første kamp uten kapteinsbindet, så jeg synes det hjalp å ta det av. Det er veldig greit ikke å ha det å tenke på.

-  Hvordan har du opplevd motgangen denne sesongen?

-  Jeg føler at jeg har vært i god form lenge, men det er vel med meg som med alle andre, at jeg trenger trygghet. Jeg har ikke vært så mye på laget, og det går ut over selvtilliten. Men nå har jeg bestemt meg for å slippe meg litt mer løs, og det tror jeg er et godt utgangspunkt.

Harald Brattbakk er en annen RBK-veteran som viser tenner for tida.

Typisk Brattbakk

Etter at han scoret rekordmålet han jaget, har det gått bare én vei: Han scoret tre mål i en oppvisningskamp i forrige uke, og i går scoret han en typisk Brattbakk-scoring rett etter at han kom inn på banen.

-  Det var sterkt. Jeg fikk tårer i øynene. Det var artig å score sånn rett etter at jeg kom inn, sier Brattbakk selv.

-  Jeg har ikke scoret seriemål på hjemmebane siden siste kamp i 2003!

SCORING: Storspill også offensivt av Erik Hoftun, her har han scoret Rosenborgs andre mål.