Best uten leddbånd

Torgeir Bjarmann spiller nesten uten leddbånd i venstre ankel. I går skulle han egentlig bare spille en omgang, men da Brann scoret, nektet LSK-kapteinen å gå av banen. Bare uflaks hindret ham fra å berge det ene poenget.

Da han ble skadd mot Sogndal forrige helg, sa Bjarmann at han kom til å være ute i seks til åtte uker. I går - etter én uke - var han på banen igjen.

- Jeg hadde vondt, men som kaptein går du ikke av banen når du ligger under. Det er så mye grums i den ankelen uansett at det spiller ingen rolle. Vi har tape, og en mirakelfysioterapeut, smiler Bjarmann.

I går ble han flytta fram som spiss de siste 16 minuttene av kampen. Og han holdt på å score. På brassespark.

- Ja, men de redda. På streken selvsagt. Det sier litt om benken når jeg må fram å spille spiss. Det er tynt i rekkene.

Fokus på Gud

At verken Bjarmann eller noen av de andre LSK-spillerne ikke greide å score i går, kan best forklares med uflaks. Men det hjelper så lite. LSK nærmer seg for alvor bunnstriden, og det bekymrer alle i klubben.

- Det er nå vi må bevise hva som bor i oss. Det er verre å holde fokus i denne situasjonen enn da vi leda i fjor. Det er nå enkeltspillere må stå fram og vise hva som bor i dem, sier Bjarmann. Trener Arne Erlandsen finner en viss trøst i at LSK skaper flest sjanser. Men han misliker den svake evnen til å score.

- Vi har mista fire spisser siden i fjor, og vi må trene mer på å score mål.

Nå setter han sin lit til høyere makter. Fokusen er flytta til himmelen.

- Vi skaper sjanser. Og Herren belønner alltid sine tro tjenere. Er det ikke det de sier, ler han ironisk.

Lite søvn

Den som burde ha scoret i går var Gylfi Einarsson, som hadde fire av LSKs målsjanser.

- Uff, ja. Jeg burde hatt mål. Jeg ble bare tung i hodet da jeg fortsatte å bomme utover i kampen. Jeg kommer garantert til å sove dårlig i natt, sier Einarsson til Dagbladet.

Eneste målscorer for LSK i går var Torjus Hansén. Han dyttet ballen i eget nett etter et i utgangspunktet ufarlig frispark fra Alex Valencia.

- Jeg ser ikke ballen. En Brann-spiller står foran meg. Ballen treffer meg i kneet. Det er typisk sånn som skjer i kamper som dette, sier en småfrustrert Hansén til Dagbladet.

LOJAL KAPTEIN: - Som kaptein går du ikke av banen når du ligger under, sier Torgeir Bjarmann, som spilte hele kampen uten leddbånd. - Vi har tape.