Best uten trening

Uten å ha trent storslalåm i jula satte Bjarne Solbakken karrierebeste med sin tredjeplass i Flachau i går.

En tiendeplass ifra Alta Badia for to år siden var beholdningen i Solbakkens storslalåmmeritter i verdenscupen før gårsdagens renn. Derfor smakte den første pallplassen i favorittgrennen ekstra godt.

- Storslalåm har alltid vært favorittøvelsen, så det var deilig å endelig komme på pallen der også, sier Solbakken, som ikke har vært i nærheten av pallen tidligere i år i storslalåm.

- Litt rart siden jeg ikke har trent storslalåm i det hele tatt i jula. Jeg prioriterte utfor i Bormio i stedet. Men siden de rennene ble avlyst, så hadde jeg vanvittig bra overskudd i dag. Og det var nok viktig. Jeg angrep skikkelig, og syntes jeg kjørte bra på ski.

Satser slalåm

Tredjeplassen i går betyr at Solbakken har vært på pallen i tre disipliner i årets sesong. Seier i utfor, andreplass i super-G og tredjeplass i storslalåm, sender Solbakken opp på en overraskende sterk femteplass i den totale verdenscupen med 383 poeng. Opp til ledende Hermann Maier er det «bare» 132 poeng. Det betyr at Solbakken neste helg kommer til å satse på å kjøre slalåm for første gang i verdenscupen.

- Det er kombinasjon i Chamonix, og greier jeg å kjøre makismalt både i utfor og i slalåm, kan det bli verdifulle poeng å ta med seg i verdenscupen totalt, sier Solbakken, som ikke vil tenke på sammenlagtseieren ennå.

- Men det er jo ikke veldig langt fram til Maier. Jeg ser jo det, sier han lakonisk.

Siden han er førsetreisgutt i slalåm, kommer han til å legge inn spesialøkter.

- Jeg planlegger ei økt i dag (søndag) og ei økt på tirsdagen. Så får vi se om det hjelper litt, ler han.

Advarer

Sportssjef Atle Skårdal er ikke redd for at det skal bli for mye å tenke på for Solbakken.

- Nei, det vil ikke skade å trene litt slalåm, sier Skårdal.

Men han advarer Solbakken og Lasse Kjus (nummer tre sammenlagt) mot å tenke for mye sammenlagtseieren.

- Kjører man godt, og vinner renn i tre disipliner, så er det mer enn bra nok til å vinne sammenlagt. Man kan vinne totalcupen med å vinne mange renn i to disipliner. Men dette er noe vi ikke skal tenke på. Begynner man å tenke poeng, så binder man seg lett, kjører mer «safe» i stedet for å angripe, og da kan man fort tape poeng og plasseringer i stedet.

Men Skårdal utelukker ikke at både Solbakken og Kjus kan kjempe om den største krystallkula hvis resultatene fortsetter som i går.

- Klart de har en sjanse. Vi leser jo resultatlister vi også, og er glade for at de gjør det bra. Men vi vil helst ikke fokusere så mye på det, sier Skårdal.

STORKJØRTE: I østerrikske Flachau kjørte Bjarne Solbakken seg til topp tre i storslalåm for aller første gang. - Storslalåm har alltid vært favorittøvelsen, så det var deilig å endelig komme på pallen der også, sier Solbakken.