Bestått tross tap

De ferske norske håndballjentene besto første eksamen til tross for 25-26-tap for Ungarn.

Kaptein Else-Marthe Sørlie var med på en feiende kamp som tydelig viser hva man har i vente fra laget hennes i EM: Rykk og napp-spill av dimensjoner.

- Dette var ingen topp kamp fra vår siden. Jeg tror det er slik det vil arte seg med mye variasjon, sa Sørlie til NTB.

For noen dager siden tenkte hun ikke på seg selv i noen kaptein-rolle. Etter Kjersti Grinis nei er det 22-åringen som tar over.

- Jeg kommer til å være meg selv. Det er nok også noe av grunnen til at jeg ble valgt til oppgaven. Jeg kommer ikke til å være noen Susan Goksør-Bjerkrheim eller Grini. Og jeg vil heller ikke dra på meg noen «jeg skal redde Norge»-innstillingen. Gjør man det, er jeg redd man binder seg, sier Sørlie videre.

Hun var igjen en gigant i forsvarsspillet der Norge var god veldig lenge - aller best i 6-0-formasjonen etter pause, men også positiv i en mer offensiv variant de første 30 minuttene.

Etter at sju nøkkelspillere er ute av EM-spill av forskjellige årsaker trommet landslagstrener Marit Breivik sammen en ganske ny og urutinert gjeng.

Den trengte bare noen dager sammen på å vise at kapasiteten er til stede. EM vil sannsynligvis fortone seg somen berg-og-dalbane prestasjonsmessig. Og så mye verre motstand enn Ungarn kan man ikke vente seg i Romania.

(ntb)