Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Beste bilen jeg har hatt

Etter å ha sett bilen han får til den fjerde VM-runden neste år er Petter Solberg (32) overbevist om at Subaru endelig har løst alle problemene de har slitt med de siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Bilen er i orden, for å si det sånn...

Slik starter Petter Solberg oppsummeringen av inntrykkene han satt igjen med etter at han tirsdag denne uka ble presentert for bilen Subaru håper skal gjøre 2007-sesongen til en blå fest igjen.

Petter Solbergs stallkamerat, Chris Atkinson, har allerede testet den nye bilen i to dager. Han ga tommelen opp umiddelbart. Nå skal andre testførere legge en god del mil bak seg i bilen før Petter får den til testkjøring i starten av januar.

Innen den tid skal alle barnesykdommene som blir oppdaget være fjernet, slik at bare noen finjusteringer gjenstår.

Garanterer moro

-  Det ser veldig lovende ut. Chris fikk en god følelse allerede på den første testen, og han er klar på at den nye bilen er mye bedre enn den vi har kjørt i år. Den har bedre presisjon, er mer stabil, har bra grep og mye bedre vektfordeling. I tillegg kommer det helt nye differensialer. Dette vil bli en helt annen bil å kjøre, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Bilen blir ikke endelig klar før til Mexico i den fjerde VM-runden, men Petter håper at teamet i det minste får på plass noe nytt til sesongstarten på hjemmebane i Monte Carlo i januar.

-  Hvordan kan du være så sikker på at en bil du ikke har testet selv ennå vil være så mye bedre enn det du har kjørt de siste årene?

 GROMBIL:    Petter Solberg har testet 2007-modellen av Subarus rallybil. Og er såpass imponert at han tillater seg å drømme om topplasseringer         igjen. Foto: Daniel Sannum Lauten
GROMBIL: Petter Solberg har testet 2007-modellen av Subarus rallybil. Og er såpass imponert at han tillater seg å drømme om topplasseringer igjen. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Jeg vet hva jeg har kjørt, og jeg vet hva teamet har gjort med den nye bilen. Dette kommer til å bli den beste bilen jeg har hatt. Også bedre enn den jeg ble verdensmester med i 2003. Dette blir en bil jeg kan fighte om VM-gull igjen med. Neste år garanterer jeg at det skal bli moro.

Færre sjefer

Petter tror det også vil telle positivt at Subaru har ryddet opp i teamets hierarki.

-  Nå har vi bare én sjef, og det er Richar Taylor. Tidligere hadde vi for mange småsjefer. Det trenger vi ikke, for da blir ikke viktige avgjørelser tatt raskt nok. Med én sterk og tydelig sjef blir ting mye mer effektivt, og det er bedre for oss førere å forholde oss til, sier Petter Solberg.

Årets skuffende sesong, som endte med en oppsiktsvekkende svak 6. plass i VM - er nettopp over. Men Petter holder høy fart inn mot neste sesongstart. I går var han på diverse sponsoroppdrag.

I dag er han og Bjørn Rune Gjelsten gjester hos Fredrik Skavlan i «Først og sist», og på lørdag blir han å se som gjest på barne-TV.

• Din kommenter:
Har du tro på Petter i VM-sammendraget neste år?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!