Arsenal

- Beste dagen i mitt liv

Norske Liam Andre Berg-Jensen (8) fikk søndag æren av å gå ut på Emirates Stadium hånd i hånd med Arsenal-kaptein Martin Ødegaard i Premier League.

FIKK MØTE HELTENE: Liam (8) har vært Arsenal-fan så lenge han kan huske, søndag fikk han signatur fra alle spillerne på favorittlaget. Foto: Privat
FIKK MØTE HELTENE: Liam (8) har vært Arsenal-fan så lenge han kan huske, søndag fikk han signatur fra alle spillerne på favorittlaget. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Søndag møttes Arsenal og Brighton til dyst på Emirates Stadium i London.

Til vanlig er det bare én nordmann som ikler seg den røde og hvite Arsenal-drakta ute på gressmatta i London, men under søndagens Premier league-oppgjør var det nok et norsk innslag som entret klubbens hjemmebane.

Noe som for mange unge supportere bare er en fjern drøm, ble søndag virkelighet for åtte år gamle Liam fra Norge.

For hånd i hånd med Martin Ødegaard, vandret den unge Arsenal-supporteren fra Porsgrunn ut, foran 60 000 tilskuere i London.

HILSER PÅ SPILLERNE: Liam (8) fikk æren av og entre Emirates stadium sammen med Martin Ødegaard og hans Arsenal. Foto: Tim Goode / Pa Photos
HILSER PÅ SPILLERNE: Liam (8) fikk æren av og entre Emirates stadium sammen med Martin Ødegaard og hans Arsenal. Foto: Tim Goode / Pa Photos Vis mer

Dagen derpå har opplevelsen fått synke inn hos unggutten, som forteller til Dagbladet at hele opplevelsen var fantastisk.

- Det har vært den beste dagen i mitt liv. Ødegaard var kjempesnill og prata masse med meg. Det eneste som var dumt var at Arsenal tapte og at jeg glemte å spørre Ødegaard om drakta hans.

Men til tross for at det ikke ble en Ødegaard-kampdrakt med hjem i kofferten, forteller moren Malin Berg-Jensen at sønnen ikke reiser tomhendt hjem.

- Han fikk møte håndhilse på alle spillerne og har også fått med seg en drakt, signert av alle på laget.

Oppdaget ved en tilfeldighet

I Arsenal kan supportere mellom 4 og11 år kjøpe medlemskap som «Junior Gunner». Her er en av fordelene at alle medlemmer automatisk vil være med i trekningen av å kunne være maskot på klubbens hjemmekamper.

MØTTE FAVORITTSPILLERNE: Liam sammen med Martin Ødegaard før toppkampen mot Brighton. Foto: Privat.
MØTTE FAVORITTSPILLERNE: Liam sammen med Martin Ødegaard før toppkampen mot Brighton. Foto: Privat. Vis mer

Det at sønnen kunne bli trukket ut til å være maskot for Arsenal var noe familien Berg-Jensen var klar over, men ikke noe de regnet med at kom til å skje.

For sjansene er ikke særlig store. Så langt denne sesongen er det bare to ikke-britiske supportere, en fra Australia og en fra Japan, som har fått muligheten til å være maskot.

Derfor kom det som en overraskelse da faren, Steinar Andre Berg-Jensen, sjekket Liams e-post i slutten av mars.

Da oppdaget han at det lå flere e-poster og purringer fra London-klubben. Fristen for å svare var i utgangspunktet gått ut, men det hele skulle til slutt gå i orden.

OMVISNING: Liam fikk en opplevelse litt utenom det vanlige på Emirates stadium. Foto: Privat.
OMVISNING: Liam fikk en opplevelse litt utenom det vanlige på Emirates stadium. Foto: Privat. Vis mer

Malin forteller til Dagbladet at sønnen fikk bekreftet at han skulle være maskot dagen etter de oppdaget mailen på sønnens mobil.

- Jeg ble ringt av mediesjefen i Arsenal og da fikk vi bekreftet det. Samme dag henta jeg Liam på skolen. Han var veldig glad, tankefull og litt småsjokkert da vi fikk det hele bekreftet at han skulle gå ut med Ødegaard.

Over telefon forteller unggutten hva han tenkte da moren overrakte beskjeden.

- Jeg ble veldig glad, også var det veldig kult at jeg skulle få gå ut med Ødegaard, fortalte åtteåringen.

- Trodde det var noe galt

Moren på sin side var på jobb da hun så mannen hadde prøvd å ringe flere ganger. Da hun tok telefonen og hørte en skjelven Steinar, trodde hun at noe var galt.

- Jeg ble litt stressa for om det har skjedd noe med ungene, for han var helt rar i stemmen. Så begynner han å lese opp den mailen, litt sånn gråtkvalt. Jeg syns jo det var helt sjukt, vi er store fans og sitter klistra foran tv-en hver kamp. Jeg ble veldig glad, for jeg fryktet jo at det hadde skjedd noe hjemme.

FRUSTRERENDE AFTEN: Arsenal-trener Mikel Arteta får gult kort etter gjentatte utbrudd mot kampleder Andy Madley. Foto: Tim Goode / Pa Photos.
FRUSTRERENDE AFTEN: Arsenal-trener Mikel Arteta får gult kort etter gjentatte utbrudd mot kampleder Andy Madley. Foto: Tim Goode / Pa Photos. Vis mer

Det hele viste seg å være en gladmelding for den Arsenal-frelste familien.

Ute på gressmatta fikk Arsenal det derimot svært tøft, 3-0 endte det i favør Brighton, som klatret til sjetteplass på tabellen.

Det resultatet gjør også at Manchester City og Erling Braut Haaland kan sikre sin tredje strake Premier League-tittel, med seier mot Chelsea på søndag.

Arsenal møter lørdag kveld Nottingham Forest, kampstart klokka 18.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer