- Beste EM-byen jeg har vært i

Zlatan hyller Kiev og Ukraina.

GLEDER SEG: Zlatan Ibrahimovic mener oppladningen til kampen mot Ukraina har vært den aller beste. På dagens trening så han imidlertid litt småtrøtt ut... Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
GLEDER SEG: Zlatan Ibrahimovic mener oppladningen til kampen mot Ukraina har vært den aller beste. På dagens trening så han imidlertid litt småtrøtt ut... Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

KIEV (Dagbladet): Mye har vært sagt og skrevet om EMs vertsnasjoner Polen og Ukraina. Ikke minst har rasisme blant supporterne vært satt på dagsorden, og kanskje skremt vekk potensielle tilreisende.

I ettermiddag fikk Ukrainas hovedstad Kiev en skikkelig oppreisning - av Sveriges storstjerne Zlatan Ibrahimovic (30).  

- Vi bor på et fantastisk hotell, og kunne ikke hatt det bedre. Alle har vært fantastiske mot oss, og vi har følt oss velkomne. 

Første kamp Zlatan snakket på en pressekonferanse før morgendagens kamp mot Ukraina. Uttalelsene gikk rett hjem hos de ukrainske EM-journalistene, som skal fylle opp spaltene i avisene mandag. 

Og kanskje lå de - altså uttalelsene - litt i kortene.

I boka si skriver nemlig Zlatan at han alltid har likt folk som kjører på rødt lys. Det gjør taxisjåførene her i Kiev til gagns...  

Men tilbake til kampen: Zlatan gleder seg som en unge. Vel har han opplevd mye som klubbspiller. Men ingenting vil være større enn et bragd-EM med Sverige.  

- Jeg ser for meg at det kan bli litt nervøst i begynnelsen, sa Zlatan om Ukraina-kampen.  

- Begge lagene vil ha ballen mye. Men først og fremst handler det om å gjøre mål framover — og ikke slippe inn bakover.  

Skadefri Den svenske troppen er skadefri.

- Første kamp er veldig viktig. Vinner du, gir det deg muligheten til å puste fram mot neste kamp, sa Zlatan.  

Om et potensielt rasismeutbrudd fra de ukrainske supporterne:  

- Jeg tror det bare kommer fotballmennesker i morgen. Alle er velkomne. Vi må fokusere på det som skjer på banen. Det andre får vi ikke gjort så mye med, sa Zlatan.