- Beste jeg har sett

Ole Gunnar Solskjær hyller angriper Edinson Cavani - som leverte en enorm trening denne uka. Slik forklarer nordmannen den taktiske triumfen mot Spurs.

ENDELIG EN OPPTUR: Ole Gunnar Solskjær kunne glise bredt etter 3-0-seieren. Foto: NTB
ENDELIG EN OPPTUR: Ole Gunnar Solskjær kunne glise bredt etter 3-0-seieren. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Tottenham - Manchester United 0-3

LONDON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har en spesiell evne til å slå tilbake når det gjelder som mest. Det gjorde han og Manchester United også i kveld.

Endringer på laget hadde blitt etterlyst gjennom pressen, og nordmannen svarte med å kjøre tre stoppere bak og to spisser på topp. Det betalte seg mot et Spurs-lag som riktignok sliter stort for tiden.

Selv om Nuno Espirito Santos mannskap var svake, kunne ikke Solskjær bedt om stort mer etter 3-0-seieren. Null baklengsmål ble det også, for første gang på 12 kamper - den berømte toppen av kransekaka.

- Vi kom inn tirsdag, og jobbet hardt med taktikken og mentaliteten, for å få alle klare til kampen. Vi gjorde en god jobb. Det har vært tilfredsstillende å jobbe med spillerne, fordi da vi hadde møte om vi hva vi skulle gjøre, så gjorde alle sitt beste. Du bør være i en garderobe for å kjenne på forskjellen på å vinne og tape rett etter en kamp, sier Solskjær på pressekonferansen som foregår over Zoom.

Overrasket

Solskjær overrasket flere med å starte med evigunge Edinson Cavani (34) og Cristiano Ronaldo (36) på topp - for første gang. Det betalte seg etter scoring av begge to.

- De er godt trente gutter og erfaringen skinte gjennom i dag. Jeg syns begge ledet an denne uka - helt siden treningen tirsdag morgen til i kveld. Det var noe som fungerte i dag, det er tydelig, sier Solskjær om partnerskapet.

Særlig Cavani imponerte 48-åringen, også på treningsfeltet.

- Begge har vært gode. Treningen tirsdag morgen er trolig det beste jeg har sett av noen spiller siden jeg kom hit. Han (Cavani) ledet an og sto fram som et godt eksempel for alle. De to ble fortalt tidlig at de skulle spille to på topp, og de har vært som noen tvillinger. Det fungerte i dag, det var fantastiske mål av begge to, sier Solskjær, som trekker fram midtbanespiller Scott McTominay som banens gigant.

- Han er kampens beste spiller for meg, helt klart. Det er Scott slik vi har sett ham noen ganger tidligere. I dag syns jeg han var helt fantastisk. Han vant taklinger, hadde offensive løp, vendte spiller, headet unna noen dødballer - så han var helt fantastisk.

- Verste følelsen

Nordmannen legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig uke etter 0-5 mot Liverpool.

- Det har vært en vanskelig uke for spillerne, klubben, fansen og meg. Jeg har holdt meg unna det meste av støyen, men du vet hva som skjer der ute, sier Solskjær og fortsetter:

- Hver gang du taper en kamp, er det den verste følelsen, for du vet hva som kommer. Vi trengte ei uke på å komme oss. Det er trolig siste gang på en stund vi kan jobbe sammen i en hel uke. Vi jobbet med det fysiske, med mentaliteten. Vi endret taktikk, så det var fint å ha fire dager til det.

Manchester United møter Atalanta tirsdag, før det blir storkamp mot naborival Manchester City.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer